Γεωργαντάς: Αναμένουμε 5,8 εκατ. εμβολιασμούς έως το τέλος Μαΐου

Γεωργαντάς: Αναμένουμε 5,8 εκατ. εμβολιασμούς έως το τέλος Μαΐου

Την Κυριακή το βράδυ θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Μαΐου θα πλησιάσουμε τους 5,8 εκατ. εμβολιασμούς είμαστε πολύ πάνω από τον προγραμματισμό είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, η πλατφόρμα για τους 40 – 44 λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά. και πολύ σύντομα θα ανοίξουν κι οι πλατφόρμες για τις άλλες ηλικιακές ομάδες».

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, για την πορεία των εμβολιασμών

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «αυτή τη στιγμή εντός της χώρας όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως που είναι 1,768 εκατ. πολίτες μέχρι σήμερα, μπορούν και εκδίδουν τη βεβαίωση εμβολιασμού από το gov.gr ή τα ΚΕΠ», υπογραμμίζοντας ότι «ήδη έχουν εκδώσει πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας τη βεβαίωση εμβολιασμού με την οποία μπορούν να μετακινηθούν σε όποιο νησί επιθυμούν παράλληλα και με τους άλλους τρόπους που προβλέπονται».

Επιπλέον, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα εκδίδεται στην Ελλάδα από την 1η Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι θα πιστοποιεί τρία πράγματα:

-Ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της πανδημίας.

-Ότι έχει νοσήσει από τη νόσο Covid-19 και έχει αντισώματα,

-Ότι κάποιος έχει κάνει αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα