Κορονοϊός - Εμβολιασμοί: Ανοίγει ο δρόμος για παιδιά και εφήβους

Κορονοϊός - Εμβολιασμοί: Ανοίγει ο δρόμος για παιδιά και εφήβους

Σπάνε όλα τα κοντέρ οι σαραντάρηδες, που έσπευσαν κατά χιλιάδες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό και με τα τέσσερα σκευάσματα, αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα Ελευθερία επιταχύνει και έως το τέλος του μήνα θα πάρει σειρά η ηλικιακή κατηγορία 35 έως 39 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ανοίγει ο δρόμος για τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων στη χώρα μας, όπως προανήγγειλε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, o oποίος δήλωσε: «Θα κατέβουμε μέχρι τους 16 με βάση την προτεραιοποίηση και αν αλλάξει με κάποια άδεια για πιο νεαρές ηλικίες θα κατέβουμε και πιο κάτω».

Το πρόγραμμα εμβολιασμών τρέχει με γοργούς ρυθμούς. Στις ηλικίες 40-44 ετών που άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια, μέσα στις πρώτες ώρες κλείστηκαν 40.000 ραντεβού.

Σύμφωνα με νέα σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η δεύτερη του δόση του εμβολίου της AstraZeneca δεν θα πρέπει να χορηγείται σε όσους εμφάνισαν θρόμβους με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά την πρώτη δόση. Παράλληλα, ο Οργανισμός συνιστά την παρακολούθηση όσων κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο για τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως πιθανές ενδείξεις θρόμβωσης.

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα