Εμβόλιο AstraZeneca: Αγωνία στην Κρήτη - Εσπευσμένα στο χειρουργείο η 44χρονη

Εμβόλιο AstraZeneca: Αγωνία στην Κρήτη - Εσπευσμένα στο χειρουργείο η 44χρονη

Ανησυχητικά φαίνεται πως είναι τα νέα της υγείας της 44χρονης μητέρας από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σύμφωνε με τις τελευταίες πληροφορίες, η 44χρονη εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε.

Οι θεράποντες ιατροί της θα προσπαθήσουν να περιορίσουν το αιμάτωμα στον εγκέφαλό της, με την ελπίδα να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Σύμφωνα με το neakriti.gr,  οι γιατροί ζήτησαν από τον σύζυγο της να τους δώσει εξουσιοδότηση, ώστε να υποβληθεί στο έκτακτο χειρουργείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γυναίκα, αφού εμφάνισε τα ανησυχητικά συμπτώματα, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Είναι μητέρα τριών παιδιών, εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες και παρουσίασε συμπτώματα θρομβοπενίας. Πρόκειται μια αυτοάνοση επιπλοκή και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Οι ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό, θεωρούν πως υπάρχει «μεγάλη υποψία» πως πρόκειται για συμπτώματα άμεσα συνδεδεμένα με το εμβόλιο. Ανέφεραν εξάλλου, πως από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς δεν προκύπτει άλλη διασύνδεση με την υγεία της πλην από το εμβόλιο.

Η υπόθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα