Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο παλιές υποθέσεις για να βρεθούν οι δράστες

Εντός της ημέρας αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση του γενετικού υλικού και τα αποτυπώματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, όπου οι αδίστακτοι κακοποιοί σκότωσαν την 20χρονη Καρολάιν μπροστά στα μάτια της μόλις 11 μηνών κορούλας της και του 32χρονου συζύγου της.

Είναι τα στοιχεία στα οποία οι Αρχές «ποντάρουν», ότι θα τους αποκαλύψουν την ταυτότητα των δολοφόνων της Καρολάιν, καθώς είναι βέβαιοι πλέον, ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται στο σύστημα δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας. Καθοριστικό ρόλο στο να «κλειδώσει» η ταυτοποίηση των προσώπων της στυγερής δολοφονίας παίζουν οι περιγραφές των δραστών από τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν.

Η βιασύνη τους να τον ακινητοποιήσουν, είχε ως αποτέλεσμα να μην προσέξουν, ότι η μονωτική ταινία με την οποία θεώρησαν ότι του είχαν κλείσει τα μάτια, άφηνε ένα μικρό περιθώριο όρασης. Έτσι, ο τραγικός σύζυγος και πατέρας κατάφερε και να τους δει, αλλά κυρίως να τους παρατηρήσει, τη σχεδόν μία ώρα που οι ληστές έμειναν στο σπίτι του.

 
Οι δύο από τους συνολικά τρεις κακοποιούς, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές του πιλότου, είχαν ύψος περίπου 1,80, ήταν λευκοί, αδύνατοι και κρατούσαν όπλα στα χέρια τους. Ο τρίτος, ο οποίος είχε τον αρχηγικό ρόλο και εκείνος που δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν, είχε ύψος περίπου 1,70, ήταν ευτραφής, ελαφρώς πιο μελαμψός από τους υπολοίπους και δεν κρατούσε όπλο.

Η μαρτυρία αυτή, ιδιαίτερα η περιγραφή του αρχηγού, το βλέμμα, ο σωματότυπος, ο τρόπος ομιλίας, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυνατότητα στους αστυνομικούς, να περιορίσουν τη λίστα των υπόπτων. Έχουν λοιπόν επικεντρωθεί σε τρεις συμμορίες, οι οποίες έχουν διαπράξει συγκεκριμένες ληστείες, στις οποίες το γενικό πρόσταγμα φαίνεται πως έδινε άνδρας με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς, που χαρακτηρίζονται από την υπερβολική βία που ασκούν στα θύματα τους, έχουν την «έδρα» τους στα δυτικά προάστια, χτυπούν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και ακολουθούν συγκεκριμένο δρομολόγιο διαφυγής αποφεύγοντας μπλόκα και κάμερες.

«Σαρώνουν» κινητά και κάμερες

Οι Αρχές σαρώνουν τα κινητά τηλέφωνα που εξέπεμψαν από τις 03:00 έως τις 06:00 το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή όπου βρίσκεται η μεζονέτα της οικογένειας. Το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, αλλά και το ότι στις 5:00 το πρωί που έγινε η ληστεία, δεν κυκλοφορεί έξω κόσμος, είναι τα «ατού» στην εύρεση των ύποπτων κινητών.

Την ίδια ώρα, κάμερα από σπίτι σε κοντινή απόσταση από τη μοιραία μεζονέτα, φαίνεται να έχει καταγράψει τη φιγούρα ενός ύποπτου άνδρα, την κρίσιμη εκείνη ώρα, ο οποίος δεν αποκλείεται να ήταν ο τσιλιαδόρος της αδίστακτης συμμορίας ενώ εξετάζεται το υλικό από βίντεο που έχουν «πιάσει» ύποπτα οχήματα στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται να καλέσουν και πάλι τον 32χρονο σύζυγο της Κάρολαϊν, ζητώντας του να ανακαλέσει στη μνήμη του συγκεκριμένα στοιχεία που λείπουν, για να συνθέσουν την πλήρη εικόνα. Με πρώτο το ερώτημα του ποιος μπορεί να παρείχε την εσωτερική πληροφόρηση ότι το ζευγάρι είχε μετρητά στο σπίτι του.

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα