Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - Χωρίς ηθική αναστολή οι δολοφόνοι

Να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά ζητεί με παραγγελία του προς τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

 Όπως σημειώνει στο σχετικό έγγραφό του «αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

«Δράστες χωρίς ηθική αναστολή»

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει αρχικώς πως «η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από τη με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν τον σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Και καταλήγει ο κ. Πλιώτας υπενθυμίζοντας πως «η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας».

Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία για το έγκλημα, λέει ο σύζυγος της Καρολάιν

Στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά επέστρεψε σήμερα ο πιλότος ελικοπτέρων, ο οποίος είναι συντετριμμένος από την απώλεια της 20χρονης συζύγου του.

Πρόκειται για τον τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου τρεις δράστες εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης, πιθανόν με στόχο τη ληστεία, και αφαίρεσαν με άγριο τρόπο τη ζωή της μητέρας ενός βρέφους 11 μηνών. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο σύζυγος της Καρολάιν επανέλαβε ότι ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή, μόνο όταν τον απελευθέρωσαν οι αστυνομικοί και κατάφερε να την πλησιάσει.
 
Τόνισε ότι εδώ και τρία 24ωρα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση και εξέφρασε την πίστη του ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δολοφόνους. Όπως μεταδίδει το mega, φαίνεται πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του 32χρονου πιλότου, η αστυνομία έχει στοιχεία στα χέρια της και προσπαθεί να συνθέσει το παζλ της ληστείας και δολοφονίας.

Ο 32χρονος στηρίζεται ψυχολογικά από στενούς οικογενειακούς φίλους και υπογράμμισε ότι η κορούλα του ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται σε ασφαλή χέρια. Παράλληλα, κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να βοηθήσει ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο 32χρονος τόνισε αναφερόμενος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση: “δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις τρεις τελευταίες ημέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη τη μέρα όλο το βράδυ οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί”. Σε ό,τι αφορά στο 11μηνών μωρό του, τόνισε: “Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά”.

Λίστα 100 υπόπτων στο μικροσκόπιο των Αρχών
Λίστα με 100 υπόπτους έχουν συντάξει οι ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά.

Ηλίστα αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως “οδηγός” όταν τα εργαστήρια της Αστυνομίας ολοκληρώσουν τις έρευνες με τα ευρήματα γενετικού υλικού που έχουν εντοπιστεί τόσο μέσα στο σπίτι της τραγικής οικογένειας όσο και στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η 20χρονη φοιτήτρια φέρει αμυντικά τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια κάτι που δείχνει πως για μερικά λεπτά πάλεψε με τους δολοφόνους.

Το γενετικό υλικό που θα προκύψει από τον εργαστηριακό έλεγχο θα συγκριθεί στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ με το γενετικό υλικό των 100 σεσημασμένων που βρίσκονται στη λίστα του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Χθες το βράδυ ειδικοί των εργαστηριών της Αστυνομίας έκαναν εκ νέου έρευνες στη μεζονέτα της οικογένειας προκείμενου να συλλέξουν και νέα στοιχεία.

Στο “μικροσκόπιο” των ερευνητών μπαίνουν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι σοβαρό για την πορεία των ερευνών.

Παράλληλα οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους, τους καταλόγους με τους αποφυλακισθέντες ληστές κακοποιούς και τους «ξεσκονίζουν» προκειμένου να διαπιστώσουν το που βρίσκεται ο καθένας από αυτούς και με τι …ασχολείται αυτή την περίοδο.

Επίσης σημαντική βοήθεια στις έρευνες αναμένεται να δώσει η άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, καθώς από εκεί θα διαπιστώσουν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, ποια κινητά τηλέφωνα, την επίμαχη ώρα όπου και διεπράχθη το άγριο φονικό, ενεργοποίησαν τις κεραίες της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα