Βόλος: Απάτη με δόλωμα 9.700.000 ευρώ – Η 19χρονη, η κληρονομιά και τα 4 αιτήματα που θέλουν προσοχή

Βόλος: Απάτη με δόλωμα 9.700.000 ευρώ – Η 19χρονη, η κληρονομιά και τα 4 αιτήματα που θέλουν προσοχή

Δεκαεννιάχρονη κληρονόμος από την Ακτή Ελεφαντοστού ζητάει… κηδεμόνα για κληρονομιά 9,7 εκατ. ευρώ, για να μπορέσει όπως αναφέρει να τα επενδύσει στην Ελλάδα και να μπει στο πανεπιστήμιο…

 Νέο μήνυμα – απάτη βρήκαν πολλοί Βολιώτες στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Η Ενωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας ενημερώνει ότι οι εκείνοι που σκαρφίζονται απάτες, που είναι γνωστές με τον όρο «scam», επικαλούνται κάποιο επείγον πρόβλημα ή κάποια «μοναδική ευκαιρία» και ζητούν από τον ανυποψίαστο παραλήπτη να βοηθήσει ή να επωφεληθεί της ευκαιρίας, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα για προκαταβολές και διαδικαστικά έξοδα και τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Συστήνει στους καταναλωτές: Να μην κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία, κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικής κάρτας για κανένα λόγο. Να μην απαντούν σε email από αγνώστους και να μην πληρώνουν για κανένα λόγο χρήματα σε αγνώστους.


Στο μήνυμα – απάτη, που δημοσιεύει το taxydromos.gr, αναφέρονται τα εξής: «Γεια σου αγαπημένε, είδα τη διεύθυνση email σας μέσω ενός διαδικτυακού καταλόγου επιχειρήσεων κατά την αναζήτησή μου για ένα έντιμο άτομο και ήρθα σε επαφή μαζί σας προσωπικά επειδή χρειαζόμουν σοβαρά τη βοήθειά σας.

Το όνομά μου είναι Mary Matsuno. Είμαι 19 ετών και το μόνο παιδί των αείμνηστων γονέων μου. Ο πατέρας μου εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μια εταιρεία γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και κατέθεσε το ποσό των 9.700.000 εκατομμύρια ευρω στο όνομά μου πριν πεθάνει το 2020.

 
Εξήγησε επίσης ότι λόγω αυτού του πλούτου δηλητηριάστηκε και έπρεπε να αναζητήσω έναν ξένο εταίρο σε μια χώρα της επιλογής μου που θα με βοηθήσει να μεταφέρω τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό για την επένδυση του έργου.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπέστη πολλές αποτυχίες ως αποτέλεσμα της αδιάκοπης πολιτικής κρίσης εδώ στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Ο θάνατος του πατέρα μου έφερε πραγματικά τη θλίψη στη ζωή μου. Οι τομείς που χρειάζομαι τη βοήθειά σας είναι:

Θέλω να με βοηθήσετε να μεταφέρω και να επενδύσω το ποσό των εννέα εκατομμυρίων επτακόσια χιλιάδων ευρώ (9,7 εκατομμύρια ευρώ) που κληρονόμησα από τον αείμνηστο πατέρα μου πριν από το θάνατό του.
Θέλω να με βοηθήσεις να κάνω εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μόλις φτάσω στη χώρα σου μετά τη μεταφορά χρημάτων.
Θέλω να γίνεις κηδεμόνας μου όταν πέθανε ο πατέρας μου.
Θέλω να με βοηθήσετε να αποκτήσω ένα καλό κατάλυμα στη χώρα σας.
Είμαι πρόθυμη να σας προσφέρω 20% και 5% για τυχόν έξοδα που μπορεί να σας κοστίσουν. Θα εκτιμήσω αν μου απαντήσετε μόλις λάβετε το e-mail μου, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε περαιτέρω σχετικά με αυτό το θέμα.

Παρακαλώ σκεφτείτε το και επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατόν και θέλω να ανεβάσετε τον ιδιωτικό σας αριθμό τηλεφώνου και φαξ, εάν επιθυμείτε να έχετε τα σχετικά έγγραφα για να επιβεβαιώσετε την ύπαρξη ταμείου για επαλήθευση της τράπεζας και επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του η πρότασή μου σε εσάς επίσης για εύκολη επικοινωνία».

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα