Το πρώτο Σαββατόβραδο ελευθερίας – Γεμάτα μαγαζιά, μέτρα αλλά και συνωστισμός

Το πρώτο Σαββατόβραδο ελευθερίας – Γεμάτα μαγαζιά, μέτρα αλλά και συνωστισμός

Το πρώτο Σαββατόβραδο με ανοικτή εστίαση μετά από έξι ολόκληρους μήνες λόγω κορονοϊού γέμισε τα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ σε ολόκληρη τη χώρα.

 Η Αττική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση με τα εστιατόρια και τα μπαρ σε περιοχές όπως του Ψυρρή, στην παραλιακή, στη Νέα Σμύρνη, στα βόρεια προάστια και στον Πειραιά να είναι γεμάτα με πολύ κόσμο να έχει προνοήσει και να έχει κάνει κράτηση από τις προηγούμενες ημέρες.

 Δυστυχώς βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις δεν αποφεύχθηκαν οι εικόνες συγχρωτισμού καθώς αποστάσεις δεν υπήρχαν ενώ σε πολλά μαγαζιά υπήρχε ουρά από τον κόσμο που ήθελε να καθίσει για ένα φαγητό ή ποτό μετά από τόσους μήνες κλεισούρας.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως στη Νέα Σμύρνη υπήρξε και παραβίαση των μέτρων καθώς κάποια μαγαζιά που έκλειναν στις 22.45 συνέχιζαν να εξυπηρετούν κόσμο και μετά το κλείσιμο και την απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

 
Τα μέτρα που ισχύουν για την εστίαση
Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

β) Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

γ) Μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους παρακάτω υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων (0.90εκ εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1.20εκ εάν παρεμβάλλεται στην πλευρά του ενός εκ των 2 τραπεζιών καρέκλα και 1.80εκ εάν παρεμβάλλονται στις πλευρές και των 2 τραπεζιών καρέκλες)

– Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Επιπλέον, ορίζονται τα εξής:
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από τους διαμένοντες κατά την αναμονή,

– μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι,

– πληρότητα 50%

– Πληρότητα 40% επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας.

– Απαγόρευση ζωντανής μουσικής.

– Απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων/συναθροίσεων/ δεξιώσεων.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα