Κορονοϊός: Οι περιοχές που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο. Ποιες βγαίνουν

Κορονοϊός: Οι περιοχές που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο. Ποιες βγαίνουν

Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 7 Μάϊου.

 Πρόκειται για:

τον δήμο Βισαλτίας της ΠΕ Σερρών
τον δήμο Μεσολογγίου της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από το πρωί του Σαββάτου (08/05) και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ γενικό lockodwn, δεν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν: η Περιφέρεια Αττική (εκτός από τους Δήμους Αγκριστρίου, Ύδρα, Κυθήρων και Σπετσών ), οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κοζάνης, Θάσου, Καβάλας, Λέσβου, ο δήμος Φαιστού στην Π.Ε. Ηρακλείου, οι δήμοι Σερρών και Αμφίπολης της Π.Ε. Σερρών, ο δήμος Καστοριάς, ο δήμος Ξάνθης, οι δήμοι Μαρωνείας, Σαπών και Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης και ο δήμος Βόλου της Π.Ε. Μαγνησίας.

Λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής τους εικόνας, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα κατέβουν επίπεδο, να βγουν από το «βαθύ κόκκινο» και να ενταχθούν στο «κόκκινο» από τη Δευτέρα οι εξής περιοχές:

η Π.Ε. Χαλκιδικής, ο δήμος Διδυμοτείχου, οι δήμοι Πέλλας, Έδεσσας και Αλμωπίας της Π.Ε. Πέλλας, ο δήμος Σιντικής της Π.Ε. Σερρών, ο δήμος Ορεστίδας της Π.Ε. Καστοριάς, ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων της Π.Ε. Ευβοίας, οι δήμοι Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων της Π.Ε. Αχαΐας, ο δήμος Ήλιδας της Π.Ε. Ηλείας, οι δήμοι Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας, Βόρειας Κυνουρίας και Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας. Επίσης, κατεβαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» οι δήμοι Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Βέλου-Βόχας, και Νεμέας της Π.Ε. Κορινθίας, οι δήμοι Μυλοποτάμου και Αμαρίου της Π.Ε. Ρεθύμνου, καθώς και οι δήμοι Χανίων και Κισάμου της Π.Ε. Χανίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα