Άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα για μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα, αθλητικές ακαδημίες

Άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα για μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα,  αθλητικές ακαδημίες

Ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα ύστερα από το σκληρό lockdown γίνεται σήμερα. Συνεδριάζουν οι ειδικοί για να προτείνουν το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών κινηματογράφων, των θεάτρων αλλά και των συναυλιών.

Την ίδια στιγμή αύριο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες με ειδικά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους, ενώ τη Δευτέρα οι μαθητές των γυμνασίων των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα καθίσουν ξανά στα θρανία.

Στις 14 Μαΐου μπαίνει τέλος και στα click away και click inside για τις αγορές στα καταστήματα.

Το χρονοδιάγραμμα της εισήγησης των ειδικών σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει: 

10 Μαΐου, αναμένεται να ανοίξουν και τα ωδεία

14 Μαΐου, ανοίγουν τα μουσεία, όπως ήταν η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού, ενώ θα ακολουθήσουν θερινά σινεμά, παραστάσεις και συναυλίες.

 17 Μαΐου, οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, με γκρουπ έως 10 άτομα και για τρεις εβδομάδες. 

Στις 21 Μαΐου, θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτρέπεται μόνο μια προβολή. 

Στις 28 Μαΐου η εισήγηση είναι να ξεκινήσουν συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, σε ανοιχτούς χώρους. 

Τα νέα μέτρα για τις παραλίες, αλλά και όλα όσα αλλάζουν ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές και στην απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα γίνονται τις τελευταίες μέρες με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του πολύμηνου lockdown που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου του 2020. Μέσα στον Μάιο μάλιστα θα αρθούν ένα-ένα πολλά από τα μέτρα, αλλά και θα γίνουν περισσότερα ανοίγματα κλάδων και δραστηριοτήτων.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Μάιου, αλλάζει η διαδικασία που κάνουμε τα ψώνια μας στα καταστήματα.

Καταργείται η μέθοδος του click away kai click inside. Ο περιορισμένος αριθμός πελατών παραμένει και όπως φαίνεται θα μας μείνει στη ζωή μας και τους επόμενους μήνες.

H Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει και τον πολιτισμό με την κυβέρνηση να καταθέτει πρόταση προς την Επιτροπή των Ειδικών στην σημερινή συνεδρίαση με τρεις ημερομηνίες – κλειδιά.

14 Μαΐου, μία ημέρα πριν το άνοιγμα του τουρισμού, προτείνεται να ανοίξουν τα μουσεία, στις 21 τα θερινά σινεμά, και μία εβδομάδα αργότερα θέατρα και συναυλιακοί χώροι.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, 17 Μαΐου ανοίγουν:

– Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Εργαστηριακά μαθήματα με φυσική παρουσία. Πρακτική άσκηση.

– Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Δια ζώσης διδασκαλεία του Α’ και Β’ κύκλου και το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

– Κολέγια – Εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις.

Η προσέλευση γίνεται υποχρεωτικά με self-test μια φορά την εβδομάδα.

Στις 10 Μαϊού, «χτυπάει» κουδούνι για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ΑΕΙ, και τα φροντιστήρια για τους μαθητές της 3ης τάξης του Λυκείου καθώς και ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις.

Αύριο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι οργανωμένες παραλίες με αποστάσεις και μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα