Πολιτισμός: Πότε ανοίγουν θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία και συναυλίες - Οι πιθανές ημερομηνίες

Πολιτισμός: Πότε ανοίγουν θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία και συναυλίες - Οι πιθανές ημερομηνίες

Η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων του Πολιτισμού αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών, στην οποία θα συμμετέχει και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κυβέρνηση θα προτείνει στους ειδικούς την επαναλειτουργία των μουσείων στις 14 Μαΐου, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 του μήνα. Επίσης, η κυβέρνηση θα προτείνει το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων στις 21 Μαΐου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα το άνοιγμα των θεάτρων και την άρση της απαγόρευσης διεξαγωγής συναυλιών. Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά τους κινηματογράφους, η πρόταση δεν περιλαμβάνει το άνοιγμα κλειστών αιθουσών και multiplex.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, εφόσον οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο φως» θα επανεκκινήσουν με αποστάσεις και αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η θερμομέτρηση των επισκεπτών, ενώ θα ισχύει ποσόστωση επί της συνολικής χωρητικότητας για τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στους χώρους.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αναμένεται να κάνουν self tests.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα