Lockdown: Πότε ανοίγουν θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία, συναυλίες και αθλητισμός

Lockdown: Πότε ανοίγουν θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία, συναυλίες και αθλητισμός

Η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων του Πολιτισμού αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών, στη οποία θα συμμετέχει και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι τρεις προτεινόμενες ημερομηνίες για το άνοιγμα του Πολιτισμού είναι:

14 Μαΐου άνοιγμα των μουσείων (μία ημέρα μετά, 15 Μαΐου, ανοίγει ο τουρισμός οπότε δίνεται προτεραιότητα)
21 Μαΐου άνοιγμα θερινών σινεμά ( δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους)
28η Μαΐου άνοιγμα θεάτρων και διεξαγωγή συναυλιών

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, εφόσον οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο φως» θα επανεκκίνησουν με αποστάσεις και αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του πολιτισμού αναμένεται να κάνουν self tests, αλλά και να φορούν μάσκες.

Στη συνεδρίαση των λοιμωξιολώγων την Παρασκευή, 7 Μαΐου, θα συζητηθεί και το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει ο ερασοιτεχνικός αθλητισμός και αναμένεται επίσημη απόφαση. «Οι Ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολο του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια». Κατά συνέπεια γίνεται γνωστό ότι τα κολυμβητήρια, τα στάδια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια θα μπορούν να δεχθούν τους μικρούς αθλητές από τη στιγμή που γίνονται τα self τεστ. Την ίδια πρόταση για τον αθλητισμό έκανε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα