Ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μάϊου - Προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid

Ανοίγει ο τουρισμός  στις 15 Μάϊου -  Προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αισιοδοξούν ότι το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου θα καταφέρουν να καλύψουν ένα μέρος των απωλειών.

Εν όψει της 15ης Μαϊου, οπότε και οι μηχανές του τουρισμού θα πάρουν και πάλι μπρος,ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα δεχτεί Ρώσους και Κινέζους τουρίστες που θα έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Sputnik V αλλά και με το Κινεζικό.

«Ζεσταίνονται» οι μηχανές για το «άνοιγμα» του τουρισμού στη χώρα μας, με ορόσημο την 15η Μαϊου – οπότε έχει οριστεί κι επισήμως η επανεκκίνηση – κι εκτός Ελλάδος, σε επίπεδο Ε.Ε.

Οπως αποκαλύπτει ο βρετανικός independent πέντε ελληνικά νησιά – Κέρκυρα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Ζάκυνθος – θα θεωρηθούν χαμηλού κινδύνου για Covid, καθώς αναμένεται αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την Παρασκευή.

Προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid
Κέρκυρα
Κρήτη
Κως
Ρόδος
Ζάκυνθος

Οι τουριστικοί φορείς επισημαίνουν ότι λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης οι περισσότερες κρατήσεις είναι για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου.

Περίπου 750 ξενοδοχεία σε ελληνικούς προορισμούς περιλαμβάνει για φέτος το χαρτοφυλάκιο του DER Touristik, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς της Ευρώπης, ενώ έχουν προγραμματιστεί 20% περισσότερες πτήσεις από ότι πέρυσι.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μικαήλ Μισούστιν. Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του τουρισμού.

«Η Ρωσία είναι σημαντική αγορά για εμάς. Από τα στοιχεία που έχουμε δει, θεωρούμε ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Το να υποδεχθούμε στην Ελλάδα για μια εβδομάδα ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Sputnik V, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα σε αυτό.»

Το άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί ένα στοίχημα για την ελληνική οικονομία και πρέπει στηριχθεί από την πολιτεία τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους του κλάδου.

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και από την Αμερική με σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς να επιβεβαιώνουν έντονο ενδιαφέρον για τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα