Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca: Τι είπε Θεοδωρίδου - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca: Τι είπε Θεοδωρίδου - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και  στη χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό της άτυχης γυναίκας κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν προφορικά μετά τη νεκροτομή της 44χρονης «ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων».

Στην συνέχεια, τόνισε ότι «φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου», ενώ διαβεβαίωσε ότι η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική όπως όλα τα περιστατικά που έστω και χρονικά έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο

Λες να είμαι 1 στους 1000; Συγκλονίζει ο σύζυγός της

Θάνατος μίας 44χρονης γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για μητέρα δύο ανήλικων παιδιών με καταγωγή από την Φλώρινα η οποία ζούσε και εργαζόταν στην Χαλάστρα.

Σύμφωνα με το Thessnews, η γυναίκα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca στις 11 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας και ξημερώματα της Τρίτης στις 04:30 έφυγε από την ζωή.
Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο σύζυγος της 44χρονης, η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό έκανε έναν πυρετό που αντιμετώπισε με αναλγητικό ενώ μέσα στη νύχτα αισθάνθηκε έντονη δυσφορία, με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της μονάδας ανάνηψης που κατέφτασε επειγόντως στο σπίτι.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανακοπή.

Η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο. 

Η οικογένεια επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία όμως και δεν αποδέχεται.