Πάτρα: Έκλεισαν τα μαγαζιά, γέμισαν τα σκαλιά. Έπιναν και τραγουδούσαν α καπέλα

Πάτρα: Έκλεισαν τα μαγαζιά, γέμισαν τα σκαλιά. Έπιναν και τραγουδούσαν α καπέλα

Στα μαγαζιά όλη μέρα τη Δευτέρα του Πάσχα (03.05.2021) στην Πάτρα (όπως και σε όλη την Ελλάδα σχεδόν) δεν έπεφτε καρφίτσα. Το ίδιο έγινε σε δρόμους και σκαλάκια όταν έκλεισε η εστίαση.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από έξι μήνες, στέφθηκε με επιτυχία, αφού παρατράγουδα δεν υπήρξαν, τα μέτρα πάρθηκαν, οι αποστάσεις ήταν εκεί και ο κόσμος βγήκε και γέμισε τα τραπέζια που στήθηκαν μόνο έξω. Το θέμα είναι το τι έγινε αφού έκλεισαν τα μαγαζιά και η Πάτρα είναι τρανό παράδειγμα.

Η εστίαση άνοιξε με αυστηρά μέτρα, ένα εκ των οποίων είναι και το κλείσιμο στις 22:45 και το να μην υπάρχει μουσική. Πολλοί έχουν πει ότι αυτά τα δυο είναι… ανεφάρμοστα. Και οι νέοι της Πάτρας έσπευσαν να τους επιβεβαιώσουν…

Το βράδυ της Δευτέρας, λοιπόν, και ενώ είχαν πια κλείσει καφέ, μπαρ και εστιατόρια, στα σκαλιά της Πανταννάσης δεν έπεφτε… καρφίτσα από τον κόσμο! Με πλαστικά ποτήρια στα χέρια, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, όσοι είχαν βγει, παρέμειναν έξω, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και με πλαστικά ποτήρια στα χέρια, συνέχισαν να διασκεδάζουν και να τραγουδούν α καπέλα. 

Σύμφωνα με όσα είπε στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου η εστίαση «βούλιαξε» την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου και όλες τις ώρες. Ρίο και Βραχνέικα έζησαν εποχές δόξας ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα μαγαζιά του κέντρου.

Ωστόσο η μεγαλύτερη δυσλειτουργία έκανε την εμφάνισή της τις βραδινές ώρες οπότε και έπρεπε να απομακρυνθούν οι πελάτες από τα καταστήματα. Σύμφωνα με τον Σπύρο Στεργίου, το ωράριο στις 22:45 είναι ένα μέτρο που θα αποτύχει όπως και η απαγόρευση μουσικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα