Αιτωλοακαρνανία: Βόμβες Γιαννάκου για τον θάνατο της εγκύου – Οι σοβαρές καταγγελίες για τα όσα έγιναν

Αιτωλοακαρνανία: Βόμβες Γιαννάκου για τον θάνατο της εγκύου – Οι σοβαρές καταγγελίες για τα όσα έγιναν

Η 30χρονη Μαρία ονειρευόταν την πιο όμορφη ζωή για το επόμενο διάστημα αφού θα έφερνε στον κόσμο το μωράκι της. Όμως, το νήμα της ζωής της κόπηκε ξαφνικά τη Μεγάλη Παρασκευή, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Αιτωλοακαρνανία.

 Η Μαρία ήταν έγκυος στον έκτο μήνα, και “έσβησε” ξαφνικά. Την βρήκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού τους, ο σύζυγός της Βασίλης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ιατροδικαστής Βασιλική Τζιόλα, η όμορφη Μαρία άφησε την τελευταία πνοή της από μαζική πνευμονική εμβολή, μιας μορφής θρόμβωση δηλαδή. Δυστυχώς ο θάνατος ήταν σχεδόν ακαριαίος , ήρθε απροειδοποίητα και με μηδενικές σχεδόν πιθανότητες πρόληψης.

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ
«Η συζήτηση για την νεαρή έγκυο γυναίκα που έχασε τη ζωή της στη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας δεν θα έπρεπε να είναι εαν είχε πιθανότητες να ζήσει, αλλά πως έπρεπε να λειτουργήσει το σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος που συνεχίζει:


«Το Κέντρο Υγείας Κατούνας έπρεπε να λειτουργεί όλο το 24ωρο και λειτουργεί καθημερινές από πρωί έως μεσημέρι. Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι που το χρειάστηκε η νεαρή άτυχη έγκυος γυναίκα  και το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι της ήταν αργία και δεν λειτουργούσε. Δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο για να διασφαλιστεί η έγκαιρη διακομιδή της. Αντί λοιπόν να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα σε πέντε λεπτά της παρασχέθηκε σε μία ώρα. Πριν δύο χρόνια 65χρονος πάλι από τη περιοχή με κλειστό το κέντρο υγείας που θα μπορούσε τώρα να ζει ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιού του καθ οδόν προς το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, για τους ίδιους λόγους».  

Γιαννάκος: Χάνονται ανθρώπινες ζωές
«Μπορεί λοιπόν η προσοχή όλων να έχει στραφεί στον κορονοϊό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισημαίνουμε το ωράριο λειτουργίας πολλών κέντρων υγείας αγροτικού τύπου που βρίσκονται μακριά από νοσοκομεία και λειτουργούν με ωράριο τραπεζών λόγω έλλειψης ιατρών, νοσηλευτών κσι λοιπού προσωπικού. Η λειτουργία αυτή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές σε έκτακτα περιστατικά αφού καθυστερεί η διακομιδή τους. 

 Το Κέντρο Υγείας Κατούνας που εξυπηρετεί μία μεγάλη περιοχή με επίκεντρο το κεφαλοχώρι της Κατούνας στο οποίο υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων λειτουργεί με ωράριο τραπεζών. Από 7 π.μ. εως τις 15.00 το μεσημέρι τις καθημερινές. Δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο όπως πρέπει να συμβαίνει με όλα τα κέντρα υγείας αγροτικού τύπου.  Στο εν λόγω κέντρο υγείας υπηρετούν τέσσερεις Γενικοί Ιατροί και ο ένας λείπει με ειδική άδεια. Επίσης υπηρετούν δύο αγροτικοί γιατροί, η μία λείπει με άδεια έγκυμοσύνης και 7 νοσηλευτές εκ των οποίων οι δύο έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου. Όταν υπάρχει έκτακτο συμβάν ειδοποιείται ασθενοφόρο από Αμφιλοχία που απέχει 25 χιλιόμετρα ή το Αγρίνιο που απέχει 45 χιλιόμετρα». 

Το Κεντρο Υγείας Κατούνας ήταν στα πόδια της και δεν θα έπρεπε  να είναι κλειστό τη Μεγάλη Παρασκευή που συνέβει το τραγικό συμβάν. Η τραγική γυναίκα  από την ώρα που έλαβε τη κλίση το ΕΚΑΒ χρειάστηκε μία περίπου ώρα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, αφού στην Κατούνα δεν υπήρχε ασθενοφόρο και πήγε από Αμφιλοχία και Αγρίνιο. Από τα 215 Κέντρα Υγείας Αγροτικού Τύπου  που λειτουργούν στη χώρα μας τα 100 λειτουργούν ως τράπεζες».

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα