Πάσχα: Βγήκαν οι σούβλες σε αυλές, ταράτσες και πυλωτές

Πάσχα: Βγήκαν οι σούβλες σε αυλές, ταράτσες και πυλωτές

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάστηκε το εφετινό Πάσχα στη σκιά των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Οικογένειες και παρέες σε στενό κύκλο μαζεύτηκαν σε αυλές σπιτιών, πυλωτές, μπαλκόνια, ταράτσες ή στα εξοχικά τους για να ψήσουν και να απολαύσουν τον παραδοσιακό οβελία και το κοκορέτσι, μιας και το lockdown δεν επέτρεπε Πάσχα στο χωριό. Από νωρίς το πρωί η Αθήνα είχε μετατραπεί σε μια απέραντη τσίκνα. Πολλοί ήταν εκείνοι που λόγω της ζέστης, επέλεξαν να ψήσουν δίπλα στη θάλασσα.
Αρνιά, κατσίκια και κοκορέτσια σε αυλές, βεράντες και πεζοδρόμια με μέτρα και θερμόμετρα.

Τα περιοριστικά μέτρα κατά την διασποράς της πανδημίας δεν εμπόδισαν του Έλληνες να τηρήσουν τα έθιμα! Τα αρνάκια άρχισαν να γυρίζουν στη σούβλα από νωρίς το πρωί.

Ελλείψει εναλλακτικής όμως, σούβλες στήθηκαν και στα πεζοδρόμια

Στα 95 της χρόνια η κυρία Ελένη σέρνει τον χορό και την χειροκροτούν τα 7 της εγγόνια και 9 της δισέγγονα. Εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Το φετινό Πάσχα είναι σιγουρα διαφορετικο, η απαγόρευση μετακίνησης προς τα χωριά και τα νησιά γέννησε νέες εναλλακτικές ιδέες όπως τα AirBnb.

Η σκέψη όλων σε αυτούς που δίνουν ακόμα μάχη με τον ιό στα κρεβάτια των νοσοκομείων μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ευχή όλων το επόμενο Πάσχα να είναι διαφορετικό, με αγκαλιές φιλιά, περισσότερους φίλους και λιγότερα μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα