Ανοίγει 3 Μαΐου η εστίαση με αποστάσεις, μάσκες, self test, χωρίς μουσική και με SMS 6 η μετάβαση

Ανοίγει  3 Μαΐου η εστίαση με αποστάσεις, μάσκες, self test, χωρίς μουσική και με SMS 6  η μετάβαση

Ανεβάζουν ρολά οι επιχειρήσεις εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, έπειτα από περίπου έξι μήνες που ο κλάδος παρέμενε κλειστός, λόγω της πανδημίας.


Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο στους υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της λειτουργίας τους δεν θα επιτρέπεται η μουσική, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με δεδομένο ότι από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 23:00, τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο στις 22:45, προκειμένου οι πολίτες να βρίσκονται στα σπίτια τους, το αργότερο στις 23:00.

Όσοι θέλουν να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης ή καφέ, θα πρέπει να στέλνουν sms με τον κωδικό 6, ενώ σημειώνεται ότι από την Μεγάλη Πέμπτη απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της Περιφερειακής Ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).

Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα γίνουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και θα αφορούν στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους σε αυτά, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 Υποχρεωτικά δύο self test την εβδομάδα - Πόσα άτομα θα επιτρέπονται ανά τραπέζι

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, από τις 3 Μαΐου που ξεκινά η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Επίσης, ορίζονται οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm - 1,2 m- 1,8m κατά περίπτωση), ενώ επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με την τοποθέτηση δυο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 μμ μέχρι 5 πμ, αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν από την 1η Μαρτίου 2020. Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα