Πότε απελευθερώνονται πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Πότε απελευθερώνονται πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Συνεχίζεται η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με ορίζοντα την άρση του lockdown ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τη Δευτέρα του Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης θα συνοδευτεί και με πλήρη απελευθέρωση στις διαδημοτικές μετακινήσεις, η οποία υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα ίσχυε μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι το σχέδιο για «Πάσχα στην πόλη» εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις εκδρομέων που επιχείρησαν να ταξιδέψουν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ στην πλειοψηφία τους οι πολίτες έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητα της απαγόρευσης εξόδου από νομό σε νομό που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη διασπορά του φονικού ιού. Παράλληλα, η προσέλευση στα φαρμακεία των δημοσίων υπαλλήλων για τα self tests εξελίσσεται κανονικά και χωρίς προβλήματα, καθιστώντας το «όπλο» αυτό σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό απαραίτητο για να γίνει με ασφάλεια η επιστροφή στην κανονικότητα.

Εμβολιάζονται σήμερα Μιχαηλίδου – Κώτσηρας

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς χθες βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους, ενώ τα πρώτα ραντεβού κλείστηκαν άμεσα ακόμα και σήμερα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εντός της ημέρας αναμένεται να εμβολιαστούν και δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Πρόκειται για την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία είναι 33 ετών και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος βρίσκεται στο 37ο έτος της ηλικίας του. Και οι δύο θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astrazeneca στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε όσους κάνουν δεύτερες σκέψεις για το εν λόγω εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα