Μπλόκα παντού: Eπιχειρησιακό σχέδιο για να αποτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού

Μπλόκα παντού: Eπιχειρησιακό σχέδιο για να αποτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού

Θα υπάρξει ένα αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ, θα γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι στις εξόδους. Η κόπωση είναι εύλογη. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια

Από σήμερα και όλες τις μέρες μέχρι το Πάσχα θα υπάρχουν μπλόκα παντού. Στόχος είναι να εντοπιστούν όσοι πιθανόν θα επιχειρήσουν να ξεγελάσουν τις Αρχές για να μετακινηθούν εκτός νομού.

Οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε όσους επικαλεστούν ψευδώς λόγους υγείας, αγροτικές ή και επαγγελματικές εργασίες.

Όποιος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τέτοιο κόλπο θα πρέπει να ξέρει ότι είναι πιθανό να εντοπιστεί. Θα πρέπει να αποδείξει ότι λέει αλήθεια ενώ θα γίνει έλεγχος και εκ των υστέρων.

Μάλιστα, όσοι κάνουν ψευδείς δηλώσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ποινικές ευθύνες και βαριά πρόστιμα.

Αύριο θα γίνει ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, και τη Μεγάλη Τρίτη θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για την περίοδο από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά.

Σε ότι αφορά τις διαδημοτικές, θα είναι ανοικτές από το Μεγάλο Σάββατο και μετά, δηλαδή μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για αγορές με τον τρόπο που γνωρίζουμε.

Την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό διανύει η χώρα μας, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη συμπληρώνοντας ότι ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί, αλλά το ιικό φορτίο παραμένει ακόμη σε πολλές περιοχές -όπως στην Αττική και στις μεγάλες πόλεις- ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στο να μην επιτραπούν κατά το Πάσχα οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Εξήγησε δε ότι η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού παντού και οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι πιο δύσκολες από ό,τι στα αστικά κέντρα.

Σε ερώτηση του newsbeast.gr για το πώς θα γίνουν οι έλεγχοι για πιθανούς «επίδοξους ταξιδιώτες» η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι έχει καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο ενόψει της εξόδου του Πάσχα έτσι ώστε να αποτραπούν όσοι προσπαθήσουν να αλλάξουν νομό. «Θα υπάρξει ένα αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ, θα γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι στις εξόδους. Η κόπωση είναι εύλογη. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα