Γρίφος η εξαφάνιση 27χρονου γάλλου χορευτή – Γιατί οι Αρχές των αναζητούν στα Βοτσαλάκια

Γρίφος η εξαφάνιση 27χρονου γάλλου χορευτή – Γιατί οι Αρχές των αναζητούν στα Βοτσαλάκια

Είναι ο 27χρονος Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ, ο νεαρός χορευτής από τη Γαλλία, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από το χόστελ που διέμενε στον Πειραιά.
Έχουν περάσει ακριβώς 8 μήνες από εκείνη την ημέρα και πλέον, την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Γεννημένος στη Γερμανία και μεγαλωμένος στο Ρόσμπουργκ της Γαλλίας, όπου διαμένει μαζί με τον πατέρα και τη μητριά του, του άρεσε να ταξίδευε στον κόσμο και να γνωρίζει νέους πολιτισμούς. Έτσι έφτασε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ένα μήνα μετά, εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Χαράλαμπο Τσιανάκα, είχε κάνει αναρτήσεις με κείμενο, στο οποίο περιέγραφε ότι τις επόμενες ημέρες θα αναζητήσει κάποιο κενό προκειμένου να αφοσιωθεί στον διαλογισμό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειας όμως ήταν πολύ περίεργο διότι δεν συνήθιζε να κάνει τέτοιου είδους αναρτήσεις ούτε να απομονώνεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα προσωπικά του αντικείμενα, το κινητό και το διαβατήριό του βρέθηκαν στο δωμάτιο που διέμενε στον Πειραιά. Πήρε μαζί του είναι ένα σακίδιο πλάτης, είπε στους υπεύθυνους ότι θα έφευγε για δυο μέρες για διαλογισμό και θα επέστρεφε. Όμως, δεν γύρισε ποτέ…

Οι έρευνες για «βοτσαλάκια»
Στην περιοχή ετοιμάζονται να συνδράμουν εθελοντές με την ελπίδα να βρεθεί το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό του 27χρονου.

Μια ημέρα πριν την εξαφάνιση, ο Τζόις μίλησε τηλεφωνικά με μια νεαρή Ελληνίδα φίλη του ισχυρίζονται οι συγγενείς του, οι οποίοι παρά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δεν έχουν σταματήσει λεπτό να τον αναζητούν.

Ο Τζόις συνήθιζε να πηγαίνει για διαλογισμό σε μια νησίδα, σε κοντινή απόσταση από την παραλία «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τους οικείους του, ο Τζόις δεν θα παρέλειπε ποτέ να ενημερώσει τους συγγενείς του για το πού βρίσκεται… Ένας νεαρός κοινωνικός, όπως αναφέρουν, με πολλούς φίλους, που αγαπά τη ζωή…

Τι ψάχνουν οι Αρχές
Ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στο Live News.

Η οικογένεια του, όπως λέει ο δικηγόρος, δεν μπορεί να πιστέψει πως ένας άνθρωπος νέος και κοινωνικός, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας για διακοπές εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε ένα κεντρικό σημείο όπως ο Πειραιάς.

Δεν είχε διαφορές με κανέναν άνθρωπο, ένας νέος με πολλά ενδιαφέροντα.

«Αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι ο κύκλος των επαφών που είχε στην Ελλάδα» αναφέρει ο δικηγόρος.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα