Στις 10 Μαϊου ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια. Πότε κλείνουν για καλοκαίρι; Θα γίνουν προαγωγικές;

Στις 10 Μαϊου ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια. Πότε κλείνουν για καλοκαίρι; Θα γίνουν προαγωγικές;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, επανέλαβε πως τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα.
 
«H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test».

Το αρχικό σχέδιο θέλει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα δημοτικά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

Δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

Αυτή τουλάχιστον είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε χθες στην Καθημερινή υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Το θέμα των ενδοσχολικών ήταν το μόνο που δεν είχε αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα για τον προγραμματισμό του διδακτικού σχολικού έτους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παραταθεί μέσα στον Ιούνιο.

Ειδικότερα, όπως είναι γνωστό, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγείται προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Δηλαδή μαζί με εκείνους των λυκείων να επιστρέψουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων. Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα