Τροχαίο στην Κρήτη: Θα ζούσε αν είχε άμεση βοήθεια ο 42χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στην Κρήτη: Θα ζούσε αν είχε άμεση βοήθεια ο 42χρονος μοτοσικλετιστής

Στο LIVE NEWS μίλησε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του άτυχου μοτοσικλετιστή που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από τροχαίο στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και της συντρόφου του που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης η σορός του οδηγού της μοτοσικλέτας ήταν σε έντονη σύψη, με τον χρόνο του θανάτου του να προσδιορίζεται μεταξύ της Δευτέρας και της Τρίτης.

Για τις σχεδόν 100 ώρες που έμεινε ζωντανή η συνοδηγός της μηχανής ο κ. Μπελιβάνης σημείωσε ότι ήταν τυχερή που κατάφερε να παραμείνει ζωντανή μέχρι να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

«Ο 42χρονος είχε τυπικές κακώσεις μοτοσικλετιστή που πλέον σε όλα τα νοσοκομεία μπορούν να αντιμετωπιστούν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελιβάνης.

 

Έψαχναν σε όλη την εθνική του Ρεθύμνου για να τον βρουν – Τον εντόπισαν νεκρό δίπλα στην σύζυγό του

Είναι ο στιγμή που ο Γιώργος βρίσκει τον 42χρονο φίλο του Νάθαν νεκρό και λίγα μέτρα πιο κάτω τη σύζυγό του, να χαραπαλεύει στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Μπαλί στο Ρέθυμνο.

Ο 42χρονος είχε να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα, ενώ όταν δεν εμφανίστηκε και στη δουλειά του στην Ιεράπτερα, οι φίλοι του ανησύχησαν και άρχισαν να τον αναζητούν.

Ο 42χρονος που κατάγεται από τον Βόλο, ζούσε στην Ιεράπετρα της Κρήτης μαζί με την σύζυγό του και την περασμένη Δευτέρα είχε πάει στο Ρέθυμνο με τη μηχανή του για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, έχοντας ενημερώσει στη δουλειά του, ότι θα απουσιάσει.

«Μας είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθει στη δουλειά, Σάββατο φεύγοντας το απόγευμα, και ότι θα επέστρεφε κανονικά στο πόστο του την Τρίτη. Την Τρίτη δεν επέστρεψε ο Νάθαν, ο υπάλληλος, ο συνεργάτης του, το παιδί που είναι στο ίδιο πόστο, ανησύχησε και τον έπαιρνε τηλέφωνο, το οποίο τηλέφωνο δεν απαντούσε.»

Ο 42χρονος μαζί με τη σύζυγό του είχαν να δώσουν σημεία ζωής, 4 ημέρες, με τον κολλητό του φίλο Γιώργο, να μην αντέχει άλλο την αγωνία ότι κάτι του έχει συμβεί και να φεύγει από την Ιεράπετρα για τον αναζητήσει στην εθνική οδό του Ρεθύμνου.

Ο 32χρονος Γιώργος μαζί με έναν φίλο του έψαξε σπιθαμί προς σπιθαμί τα σημεία του δρόμου και ενώ πέρασε από τη χαράδρα που κείτονταν το ζευγάρι, δεν κατάφερε να τους.

Μια πιο προσεχτική ματιά όμως στις σπασμένες προστατευτικές μπάρες κίνησε τις υποψίες ότι στον φίλο του 42χρονου ότι κάτι μπορεί να κρύβεται κάτω από την πυκνή βλάστηση.

Ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Ο 42χρονος είχε φύγει από τη ζωή, ενώ η σύζυγός τους χαροπαλεύει στο νοσοκομείο με τη κατάσταση της να κρίνεται κρίσιμη.

«Οφείλω να ενημερώσω ότι η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη και κατά προσέγγιση ο χρόνος θανάτου δόθηκε 12-13 του μηνός Απριλίου. Όσον αφορά την επιβίωση αντιλαμβανόμαστε ότι σε ολιγαιμική καταπληξία, δηλαδή στην απώλεια του αίματος, πάντα δουλεύουμε κατά προσέγγιση, θα δώσω ένα χρονικό διάστημα 2 με 2,5 ωρών, το οποίο βέβαια σαφώς μπορεί να είναι και λιγότερο, σαφώς και περισσότερο.»

Οι φίλοι του 42χρονου και της συζυγού του, είναι συγκλονισμένοι με το τραγικό δυστύχημα και αδυνατούν να πιστέψουν ότι για 5 ήμερες το ζευγάρι κοίτονταν στην άκρη του οδοστρώματος χωρις να τους αντιληφθεί κάνεις.

Η 32χρονη κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για πάνω από 100 ώρες και νοσηλεύεται δια σωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων με κρανιοεγγεφαλικές και σωματικές κακώσεις καθώς και κατάγματα στα άκρα.

«Σταμάτησα γιατί μ ένα προηγούμενο ατύχημα είχε στραβώσει η μπάρα και είπαν να σταματήσω να το ελέγξουν στην επιστροφή. Σταμάτησα εδώ στην άκρη στο οδόστρωμα. Την ώρα που κατέβηκα. Είδα κάποια θραύσμτα πολύ  στην άκρη του οδοστρώματος. Κατέβηκα λίγο από κει από το γκρεμό για να δω κάτω, βλέπω κάτι που φαινόταν σαν εξάτμιση.

Κατεβαίνω λίγο παρακάτω, βλέπω κάτι που φαινόταν σαν ρόδα. Εκεί πήρα κατευθείαν την αστυνομία τηλέφωνο. Ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Μόλις κατέβηκα είδα ήταν η μηχανή του φίλου μου. Έψαχνα να τους βρω. Δεν τους έβρισκα πουθενά. Ανέβηκα από τον πάνω δρόμο από πίσω και την ώρα που γυρνούσα μετά είδα το σακίδιο είδα τη Σβέτα. Ήταν πάντα με το κράνος.», ανέφερε ο φίλος του ζευγαριού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα