Γκίκας: Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι

Για τον προβληματισμό των ειδικών και της κυβέρνησης ενόψει του Πάσχα για το αν πρέπει ή όχι να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, μίλησε ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, την Κυριακή (18.04.2021). Επίσης, αναφέρθηκε στα κορονοπάρτι, το άνοιγμα όλων των σχολείων και για τον Τουρισμό.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η διατήρηση των κρουσμάτων του κοροναϊού σε υψηλά επίπεδα, η πίεση στο σύστημα υγείας και η ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά το Πάσχα, προκαλούν δισταγμούς για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες δύο εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα», είπε ο κ. Γκίκας μιλώντας στο OPEN, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι. «Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό το τελικό σχέδιο για τον Τουρισμό.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά το Πάσχα.

«Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες», ανέφερε.

 Για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες εξήγησε ότι έτσι αποτυπώνεται η κόπωση από την πανδημία και το αναγκαίο lockdown. «Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη», είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως με τα self test θα έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα