Κορονοϊός: 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ – Πότε θα ληφθεί η απόφαση για το Πάσχα

Κορονοϊός: 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ – Πότε θα ληφθεί η απόφαση για το Πάσχα

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των εκκλησιών
Βαρύ παραμένει το ιικό φορτίο στη χώρα, με την πληρότητα στις ΜΕΘ να αγγίζει το 100% και τους επιστήμονες να προβληματίζονται και να παραπέμπουν για την ερχόμενη εβδομάδα τη συζήτηση για τις μετακινήσεις το Πάσχα, καθώς και για το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων.

Για ακόμη ένα Σαββατόβραδο κεντρικές πλατείες της Αθήνας γέμισαν με κόσμο, στη συντριπτική πλειονότητα νεαροί που αγνοούν κάθε μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό.

Περίπου ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κάτω των 55 ετών, ενώ σταθεροποιείται η μείωση στις εισαγωγές ασθενών άνω των 75 ετών, κάτι που αποδίδεται στους εμβολιασμούς.

Μποτιλιάρισμα διαπιστώθηκε σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας , ενώ σε αρκετούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου της πόλης το πλήθος ήταν πρωτοφανές.

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των εκκλησιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει απευθείας επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου σε συνεργασία με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να καταστεί δυνατή η ασφαλή λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθούν τα self test και οι εξωτερικοί χώροι των εκκλησιών. Τα self test θα γίνονται με ευθύνη των Μητροπόλεων σε ιερείς και ψάλτες ενώ θα τηρείται και μητρώο κατά τα πρότυπα των Λυκείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα