Παπαευαγγέλου: 26.000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Οι περιοχές που ανησυχούν

Παπαευαγγέλου:  26.000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Οι περιοχές που ανησυχούν

Στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Παπαευαγγέλου, πήρε αρχικά το λόγο και αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ.

«26.000 τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας» είπε η καθηγήτρια, λέγοντας ακόμα πως ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο 5,3.

Κιλκίς, Ρέθυμνο, Θάσος ανησυχούν τους ειδικούς σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε παράλληλα πως ο ιός καραδοκεί να μας ξεγελάσει.

«Η όποια χαλάρωση τη στιγμή αυτή, που ο ιός είναι παντού, θα αυξήσει την επιδημιολογική επιβάρυνση»

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν περιοχές που παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων, ενώ το Rt βρίσκεται στο 1,02. Η όποια χαλάρωση αυτή τη στιγμή θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι» 

Ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών είπε ακόμη, τονίζοντας από την άλλη πως μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που δείχνει το πόσο συμβάλλει ο εμβολιασμός στην «μάχη» κατά του κορονοϊού.

«Τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», είπε ακόμα με νόημα, σημειώνοντας πως κάθε άλλο παρά… κοντεύει το τέλος της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα