Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτής τυλίχθηκε στις φλόγες - Άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτής τυλίχθηκε στις φλόγες - Άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένας διαδηλωτής στη Θεσσαλονίκη από βόμβα μολότοφ, με τους αστυνομικούς να σβήνουν τη φωτιά. Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Πετροπόλεμος, μολότοφ, χημικά και κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην περιοχή της Καμάρας είχαν συνθέσει το σκηνικό για αρκετή ώρα στο κέντρο της πόλης.

Από τις μολότοφ ένας από τους διαδηλωτές τραυματίστηκε και τα ρούχα του άρπαξαν φωτιά, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν να σβήσουν της φλόγες, ενώ ένας άνδρας των ΜΑΤ χρησιμοποίησε και πυροσβεστήρα.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η στιγμή όπου ο διαδηλωτής βρίσκεται στο έδαφος τυλιγμένος στις φλόγες και τους αστυνομικούς να προχωρούν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και άλλα υπέστησαν φθορές. Η πορεία ξεκίνησε στη μία από το άγαλμα του Βενιζέλου με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τις ανώτατες σχολές και ολοκληρώθηκε έξω από το κτήριο της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό:
«Μετά το πέρας της σημερινής πορείας στη Θεσσαλονίκη,  δημιουργήθηκαν επεισόδια από (50) περίπου άτομα κατά αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και ρίψη μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός εκ των ατόμων αυτών, από ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

Ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια. Κατά τη σύλληψη υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.  

Συνοδευτικά παρατίθεται απόσπασμα βίντεο από ανοικτή πηγή του διαδικτύου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα