Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα που ήθελε να μπει ο γιος της στο σχολείο χωρίς self test

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα που ήθελε να μπει ο γιος της στο σχολείο χωρίς self test

Συνελήφθη νωρίτερα σήμερα η μητέρα που υπέβαλε μήνυση κατά του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test.

Η μητέρα του μαθητή του 1ου λυκείου Ευόσμου μαζί με άλλους γονείς πρωτοστάτησε στην κατάληψή του, καθώς με αυτό τον τρόπο θέλησαν να δηλώσουν την αντίδραση τους στην υποχρεωτική εφαρμογή των Self test.

Η μητέρα του μαθητή μέσω αναρτήσεων της στα social media, καλούσε κι άλλους γονείς να αντιδράσουν στα self test.

Κατά πληροφορίες οι επίμαχες αναρτήσεις παρέμεναν ενεργές στο προσωπικό της προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οπότε οι αστυνομικές αρχές εφήρμοσαν προηγούμενη κατ’ επείγουσα εισαγγελική παραγγελία για τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίες σε ανάλογες περιπτώσεις για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Σύμφωνα με το thestival.gr, αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την αστυνομία να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα