Κρήτη: Λειτουργούσε παράνομα το ιατρείο του νεκρού συζύγου της

Κρήτη: Λειτουργούσε παράνομα το ιατρείο του νεκρού συζύγου της

Συνελήφθη στα Χανιά της Κρήτης μία 48χρονη, συνταξιούχο στρατιωτική οδοντίατρος, η οποία φέρεται να λειτουργούσε παράνομα το ιατρείο ομοιοπαθητικής του συζύγου της, καθώς ούτε σχετικό δίπλωμα είχε, ενώ ο σύζυγός της έχει πεθάνει από το 2019.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η 48χρονη συνελήφθη όταν την περασμένη Τρίτη αστυνομικός, προσποιούμενος πολίτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, έκλεισε ραντεβού, πήγε στο ιατρείο και κατά τη διάρκεια της εξέτασης αποκάλυψε την ιδιότητα του κι ακολούθησε έλεγχος από άνδρες της ίδιας υπηρεσίας που βρίσκονταν κοντά στο ιατρείο.

Η γυναίκα συνελήφθη αφού διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας του ιατρείου, ούτε και πτυχίο ομοιοπαθητικού γιατρού. Μάλιστα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κισσάμου, στον έλεγχο που διενήργησαν βρήκαν ιατρικά εργαλεία, χειρόγραφα ιστορικά ασθενών και διάφορα σκευάσματα ομοιοπαθητικής τα οποία και κατέσχεσαν.

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Χανίων, κατηγορούμενη για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, λειτουργία ιατρείου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, καθώς και για φορολογικές παραβάσεις. Ο εισαγγελέας της όρισε τακτική δικάσιμο και έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη.

Η δράση της 48χρονης κράτησε δύο χρόνια.

Εισέπραττε από κάθε πελάτη από σαράντα έως πενήντα ευρώ ενώ προκειμένου να διατηρήσει την πελατεία του αποβιώσαντα συζύγου της, κράτησε την ταμπέλα με το όνομα του στην είσοδο! Η ίδια, απολογούμενη στους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου φέρεται να υποστήριξε ότι επειδή ήταν δεμένη με τους πελάτες του αείμνηστου συζύγου της – καθώς όσο ήταν στη ζωή τον βοηθούσε στο ιατρείο – συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες γνωρίζοντας από ομοιοπαθητική.