Κικίλιας: Ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί σταδιακά - Σταθεροποιητικές τάσεις και στην Αττική

Η  ενημέρωση για τον κορονοϊό και το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι οποίοι θα κάνουν ανακοινώσεις για τη διάθεση των self-tests σε ειδικές ομάδες εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο των self-tests για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Κικίλιας:  Ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί σταδιακά

Ο Βασίλης Κικίλιας πήρε αρχικά τον λόγο, λέγοντας πως τόσο ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί σταδιακά τις τελευταίες ημέρες. «Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 27.462, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30.000», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, που μίλησε για καλυτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα, πλην περιοχών στην κεντρική Μακεδονία.

Θέλω να σταθώ στην Αττική και η επιδημιολογική εικόνα δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις, κάτι που είναι ελπιδοφόρο. Είναι όμως μια εύθραυστη ισορροπία. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να μετατρέψει αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία σε απειλή», είπε ακόμη ο Βασίλης Κικίλιας.

 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer αναλογούν στην χώρα μας ως τον Ιούνιο από τις επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις που εξασφάλισε η ΕΕ, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος ακόμη τόνισε επίσης πως στην Ελλάδα έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από 2,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων (σ.σ. πρώτη και δεύτερη δόση, συνολικά).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα