Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Εκτεταμένες είναι οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των Αρχών στρέφεται στη διαδρομή του δημοσιογράφου από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν πίσω στο σπίτι του αλλά και το ποιος μπορεί να τον παρακολουθούσε σε αυτήν τη διαδρομή.

Και αυτό γιατί ορισμένες φορές, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν επέστρεφε κατευθείαν στο σπίτι του, οπότε οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι τον παρακολουθούσαν.

Επιπλέον, γίνεται έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθούν ομοιότητες με άλλα συμβόλαια θανάτου που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Παραδείγματος χάρη κοιτάζουν σε ποιες άλλες επιθέσεις έχουν υπάρξει χαριστικές βολές. Υπάρχει μία περίπτωση το 2018 στο Παλαιό Φάληρο, όπου μια πολυμελή ομάδα δραστών, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροβολεί έναν ποινικό αρκετές φορές και μετά επιχειρείται η χαριστική βολή.

Σχετικά με τη μοτοσικλέτα, οι αστυνομικοί θα αρχίσουν μια έρευνα αν δεν αντληθεί στοιχείο από άλλη πληροφορία, προκειμένου να εντοπιστεί η μοτοσικλέτα.

Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά δυσχερές διότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μόνο το 2020 είχαν πωληθεί περίπου 800 τέτοια σκούτερ, τα μισά περίπου από αυτά με παρόμοιο χρώμα.

Το σημαντικό είναι ότι τον Ιανουάριο του 2018 δολοφονήθηκε ένας επιχειρηματίας με ποινική εμπλοκή, ο Βασίλης Στεφανάκος, στο Χαϊδάρι και το καλάσνικοφ των δραστών είχε βρεθεί πρόσφατα στη Βάρκιζα.

Είναι ενδεικτικό για την έρευνα με τις μοτοσικλέτες, ότι η μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες της δολοφονίας του Στεφανάκου, είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2019 μέσα σε χώρο με όμβρια ύδατα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα