Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο υποθέσεις που χειρίστηκε αλλά και αναρτήσεις του

Το MEGA παρουσιάζει τις υποθέσεις ερευνούσε τελευταία ο Γιώργος Καραϊβάζ, καθώς ίσως εκεί κρύβεται η απάντηση για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του. Είναι αποκαλυπτικά τα όσα είχε γράψει για τις απειλές που δεχόταν. Συγκεκριμένα πριν λίγο καιρό σε κείμενό του ο Γιώργος Καραϊβάζ αναφερόταν σε κάποιον που τον απειλούσε, λέγοντας ειρωνικά πως τον ενημέρωσε για τη διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου ο εκτελεστής του να μην χάσει χρόνο και να μην κουράζεται να τον ψάχνει. Λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Καραϊβάζ έγραφε πως είχε γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους, ενώ αναφερόταν και στη μαφία.

Οι επίμαχες αναρτήσεις

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας αναζητούν τo κίνητρο των εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Σκανάρουν ρεπορτάζ και αναρτήσεις του στην ιστοσελίδα που αρθρογραφούσε και τα οποία θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει» όσους βρίσκονται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του. Εκεί ο αστυνομικός συντάκτης μιλούσε για σοκαριστικές δολοφονίες, εκτελέσεις, συμβόλαια θανάτου.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει μια σειρά αποκαλύψεων για δολοφονίες που είχαν να κάνουν με το κύκλωμα της νύχτας γεγονός που έχει κάνει ακόμα και έμπειρους συναδέλφους του να στρέφουν εκεί τις υποψίες τους για το ποιοι τον ήθελαν νεκρό.

«Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου»

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έγραφε την 1η Ιουλίου του 2020 στο site του: «Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου».

«Είχα δεχθεί τηλεφωνικά απειλές»

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, δύο μόλις ημέρες μετά, στις 3 Ιουλίου, υπογράφει ακόμα ένα κείμενο κάνοντας λόγο για απειλές που είχε δεχτεί τηλεφωνικά. Η σκληρή και ταυτόχρονα αποκαλυπτική πένα του Γιώργου φαίνεται πως πείραζε πολλούς έφτανε πολύ βαθιά, έσπαγε αποστήματα.

«Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του … με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει».

Και συνέχιζε στην ίδια ανάρτηση λέγοντας τα εξής: «Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην … κουράζονται».

Μάλιστα 4 μήνες πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του στις 10 Δεκεμβρίου γράφει στο site του: «Έκτοτε, έμαθα να ζω με την μομφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν με ένοιαζε, ούτε και με νοιάζει. Οι υπογραφές στα κείμενα και οι τίτλοι των εφημερίδων ή των σάιτ, ήταν η καλύτερη απόδειξη πως είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους. Μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσα να επιδιώξω».

Το «αντίο» των συναδέλφων του

Ανταγωνιστές στο κυνήγι της είδησης αλλά συνοδοιπόροι στο πεζοδρόμιο για δεκαετίες, οι δημοσιογράφοι μιλούν για τον ξεχωριστό Γιώργο Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος πίστευε στη δύναμη της πένας της αλήθειας της έρευνας μέχρι τέλους.

Πολύ μικρό το ποσοστό εξιχνίασης των συμβολαίων θανάτου

Όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης στο Βήμα και Τα Νέα, Βασίλης Λαμπρόπουλος, «Είναι σαφές ότι μιλάμε για συμβόλαιο θανάτου και είναι εξαιρετικά δύσκολο να οδηγηθούμε σε σύλληψη των δραστών. Στα τελευταία 15 χρόνια έχουν υπάρξει 60 συμβόλαια θανάτου, και το ποσοστό εξιχνίασης είναι 2-4%. Οι εκτελεστές έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία για να καλύπτουν τα ίχνη τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα