Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Συνελήφθη ασθενής για τη δολοφονία του 76χρονου - Πως έφτασαν στα ίχνη του

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Συνελήφθη ασθενής για τη δολοφονία του 76χρονου - Πως έφτασαν στα ίχνη του

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος του 76χρονου ασθενή με κορωνοϊό, που βρισκόταν διασωληνωμένος σε απλή κλινική στον Ερυθρό Σταυρό, με τις Αρχές να έχουν ήδη προχωρήσει σε μία σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του άντρα φαίνεται να οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Συγκεκριμένα ένας 60χρονος, ο διπλανός ασθενής του 76χρονου, φέρεται να κρύβεται πίσω από το θρίλερ στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς φαίνεται ότι είναι αυτός που έβγαλε από τον αναπνευστήρα τον άτυχο ηλικιωμένο.

Οι Αρχές έχουν πάρει αποτυπώματα από τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο 76χρονος και φαίνεται να ταυτοποιούνται με αποτυπώματα του 60χρονου ασθενούς, αυτά είναι που τον πρόδωσαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν πώς έγινε το σκηνικό του θανάτου και πώς ο 60χρονος ασθενής, που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο, προέβη σε αυτήν την κίνηση κόβοντάς του την παροχή οξυγόνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Το αποτύπωμα που άφησε ο φερόμενος ως δολοφόνος στον αναπνευστήρα ήταν αυτό που τον πρόδωσε.

Ο 60χρονος έχει συλληφθεί ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό και ψυχιατρικό του παρελθόν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είχε κατηγορηθεί το 2006 για επίθεση και σωματική βλάβη, ενώ το 2019 για θωπεία ανηλίκου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 60χρονος φαίνεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας του 76χρονου γι’ αυτό και τον αποσυνέδεσε από την πρίζα, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ, ο 76χρονος νοσηλευόταν για 4 ημέρα σε απλό θάλαμο.

«Μαθαίνουμε ότι το προσωπικό κάτι διαπίστωσε και ειδοποίησε την ελληνική αστυνομία».

Αυτό που διαπίστωσαν γιατροί και νοσηλευτές ήταν δολιοφθορά στο μηχάνημα του αναπνευστήρα, κάτι που τους έκανε να απορήσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι διασωληνωμένοι ασθενείς δε θα έπρεπε να βρίσκονται με άλλους που δεν είναι στον αναπνευστήρα, ωστόσο λόγω της κατάστασης που υπάρχει με τον κορωνοϊό και τις ΜΕΘ που είναι γεμάτες, δεν είναι πρωτόγνωρο.

«Έχουμε μείνει άφωνοι»
Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σημείωσε ότι είναι αδιανόητο περιστατικό.

«Είναι αδιανόητο, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει».

Η κ. Γεωργάκη σημείωσε ότι μόλις οι γιατροί αντιλήφθηκαν την κατάσταση του 76χρονου, ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, είναι πιθανό ο αναπνευστήρας να βγήκε από τον 76χρονο, ωστόσο «όλα είναι υπό διερεύνηση».

Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να μην έβγαλε ο 60χρονος τον αναπνευστήρα από τον άτυχο ηλικιωμένο, αλλά να βγήκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, σημείωσε ότι ο 60χρονος αμέσως μετά τον θάνατο του 76χρονου εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα ψυχιατρικό νόσημα».

Ούτε όμως και η συμπεριφορά του 60χρονου, τις 5 μέρες που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο, είχε αφήσει υπόνοιες ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

«Μας έχει αφήσει άναυδους», κατέληξε η κ. Γεωργάκη.

Το χρονικό
Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.

Ο άνδρας που κατέληξε, ηλικίας 76 ετών, ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο νοσηλείας και οι γιατροί, κατά πληροφορίες, διαπίστωναν ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν αισθητά.

Ξαφνικά, νωρίς το απόγευμα ο ασθενής απεβίωσε κάτι που έκανε τους γιατρούς να ανησυχήσουν και να ψάξουν λίγο περισσότερο την υπόθεση. Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου και άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα