Λινού: Τι συνέβη με τον 60χρονο από τη Σύρο; Περισσότερα εμβόλια σε ευπαθείς και περισσότερα τεστ

Λινού: Τι συνέβη με τον 60χρονο από τη Σύρο; Περισσότερα εμβόλια σε ευπαθείς και περισσότερα τεστ

60χρονος έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του κατέρρευσε...
Ο άνδρας από τη Σύρο πραγματοποίησε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού το εμβόλιο στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, αλλά λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.

«Ευτυχώς βρισκόταν εκεί η σύζυγος του και κάλεσε σε βοήθεια. Ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ εγκεφαλικό – ισχαιμικό σύμφωνα με την αξονική που έγινε. Το ισχαιμικό δημιουργείται από θρόμβους. Και το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί θρόμβους. Εμείς δεν είμαστε γιατροί αλλά συνδυάζουμε τα γεγονότα», είπε κοντινό του πρόσωπο…

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε στην Ωρα Ελλάδος για την επιδημία, την άρση του lockdown και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. 

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε και στον 60χρονο από την Σύρο που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο και τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα κι αν όντως ευθύνεται το εμβόλιο. Ολα είναι πιθανά και όλα απίθανα», είπε.

Για το άνοιγμα της χώρας ξεκαθάρισε ότι «καλώς ανοίγουμε δεν έχουμε επιλογές, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμα όλα τα κατάλληλα μέτρα, όπως μάσκες, αερισμός, τηλεργασία κτλ. Είναι σημαντικό να υπάρξει ιχνηλάτηση. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα εμβόλια σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και περισσότερα τεστ σε όσους κινούνται πολύ έξω».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα