Δεν αισθάνομαι ασφαλής - Στο Φως η μυστήρια εξαφάνιση του 33χρονου στην Αγγλία. Τι τον σόκαρε

Δεν αισθάνομαι ασφαλής - Στο Φως η μυστήρια εξαφάνιση του 33χρονου στην Αγγλία. Τι τον σόκαρε

Πυκνώνει το μυστήριο με τον Έλληνα σερβιτόρο που χάθηκε στην Αγγλία.

 Το Τούνελ με τη βοήθεια Ελλήνων εθελοντών, βρέθηκε στο Burgh Island, στη νότια ακτή του Devon της Αγγλίας. Εκεί όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ο Στάθης Άνθης 33 χρόνων, ο Σταν όπως τον φώναζαν οι φίλοι του.

Το παράξενο στην όλη ιστορία, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην οικογένεια του, είναι ότι δύο μήνες πριν βρέθηκε νεκρός ένας άλλος εργαζόμενος στον ίδιο χώρο.

Το γεγονός σόκαρε τον Άνθη, που είχε αρχίσει να εκφράζει φόβους και για τη δική του ζωή.

Τι έλεγε ο Στάθης πριν εξαφανιστεί…

Πριν εξαφανιστεί έστειλε ένα ηχητικό ντοκουμέντο σ’ έναν φίλο του, που η εκπομπή έφερε στο φως. Μιλούσε για ένα περιστατικό που συνέβη στον εργασιακό του χώρο με κάποιον άλλον εργαζόμενο.

«Ο αλλήθωρος από πάνω αποφάσισε να βάλει μία κρυφή κάμερα επειδή κάποιοι άφηναν βρώμικο το χώρο και έκλεβαν φαγητά. Εγώ νευρίασα γιατί αυτό ήταν παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Είπα ότι πρέπει να προβώ σε μηνύσεις και να μιλήσω με την εταιρία. Δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν αισθάνομαι ασφαλής…»

Σημαντική είναι η μαρτυρία ενός φίλου του, που τον είχε φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο πριν χαθεί στο Plymouth.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του στις Αρχές, ο Στάθης δεν ήθελε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο επειδή κάτι φοβόταν.

Η εκπομπή απευθύνθηκε στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, και έλαβε την εξής απάντηση μέσω email:

Οι εθελοντές του «Τούνελ» που έφτασαν στο νησί βοήθησαν τις έρευνες, καταγράφοντας σχετικές εικόνες…

Η εκπομπή εξασφάλισε φωτογραφίες από τον χώρο που εξαφανίστηκε, σύμφωνα με την συγκάτοικό του.

Όπως η ίδια είπε στα αδέλφια του, κατάλαβε ότι ο Στάθης βγήκε από το παράθυρο του δωματίου γύρω στις 05:20 τα ξημερώματα. Άκουσε το θόρυβο από τα καρότσια που υπήρχαν έξω στο στενό δρομάκι και υπέθεσε ότι έφυγε προς την αριστερή πλευρά του συγκροτήματος, που οδηγούσε με χαμηλή παλίρροια στο απέναντι χωριό. 
Κανείς δεν κινήθηκε έγκαιρα για να ερευνήσει τους γύρω χώρους του νησιού. Η εξαφάνισή του από τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαρτίου έγινε αντιληπτή πέντε ημέρες μετά, οπότε και ξεκίνησαν οι έρευνες. 

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή, η ψυχολόγος του Ναταλί Βέλτση, μίλησε για τις δικές της ενέργειες προς την συγκάτοικο και τις βρετανικές Αρχές.

«Την παρότρυνα να ενημερώσει τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου γιατί ο Στάθης δε θα έφευγε αφήνοντας τα προσωπικά του αντικείμενα στο δωμάτιό του και χωρίς να με ενημερώσει. Η ίδια η συγκάτοικος έδειχνε χαλαρή και δεν ανησυχούσε.»

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα