Πατέρας ανήλικου αθλητή στο Βόλο: Ο φροντιστής παρενοχλούσε το παιδί μου επί έναν μήνα

Πατέρας ανήλικου αθλητή στο Βόλο: Ο φροντιστής παρενοχλούσε το παιδί μου επί έναν μήνα

Όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό που αυτή την φορά έρχεται από τον Βόλο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο νεαρός που είχε συνεργασία με Ακαδημία ποδοσφαίρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος φέρεται να έστελνε φωτογραφίες σε πολλά ανήλικα αγόρια.

Aναστάτωση σε γονείς, μικρούς αθλητές αλλά και υπευθύνους συλλόγων έχει προκαλέσει η έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών σε βάρος ατόμου που εργαζόταν σε αθλητικό σωματείο ως φροντιστής μέχρι και τα τέλη του 2020 τουλάχιστον, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι παρενοχλούσε ανήλικα παιδιά, ακόμη και κάτω των 15 ετών, προχωρώντας μάλιστα και σε ανήθικες προτάσεις. Οι καταγγελίες σε βάρος του αυξάνονται και μάλιστα έχουν φτάσει ήδη τις τέσσερις σε επίσημο επίπεδο και αναμένονται να γίνουν ακόμη περισσότερες…

Πάντως, ο πρώτος καταγγέλλων γονέας (το όνομά του είναι στη διάθεσή μας) παιδιού που ανήκει στο σωματείο στο οποίο εργαζόταν ο ύποπτος, μίλησε στο Magnesiasports, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε τόσο στους υπεύθυνους του συλλόγου όσο και στις Αρχές για να διερευνηθεί η παρενόχληση σε βάρος του παιδιού του.

Το γεγονός και μόνο προκάλεσε σοκ αλλά και την άμεση αντίδραση της μητέρας και του πατέρα του νεαρού αθλητή, καθώς διαπιστώθηκε μία τουλάχιστον περίεργη συμπεριφορά του φροντιστή απέναντί του, με ειδεχθείς προτάσεις από την πλευρά του πρώην εργαζόμενου της ακαδημίας. «Το παιδί ενημέρωσε αρχικά τη μητέρα του και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε εμένα για να κινηθούμε άμεσα» τονίζει ο πατέρας του ανήλικου παιδιού, ηλικίας κάτω των 15 ετών, που προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές από εκεί και πέρα, για να εξεταστεί ο ύποπτος και να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο «Magnesiasports», ο γιος του δεχόταν μηνύματα για έναν τουλάχιστον μήνα από τον πρώην φροντιστή του συλλόγου, το περιεχόμενο των οποίων μόνο αθώο δεν ήταν.

«Του έστελνε φωτογραφίες του μέσω instagram και δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει και από το παιδί ανάλογες εικόνες. Ωστόσο ο γιος μου δεν του έστειλε κάτι ως υλικό. Αυτή η κατάσταση κράτησε για έναν περίπου μήνα, και μάλιστα ο φροντιστής του έκανε και διάφορες προτάσεις, σεξουαλικού περιεχομένου» αναφέρει ο πατέρας του ανήλικου αθλητή για να συμπληρώσει: «Εκεί το παιδί μου φοβήθηκε ενώ του είχε φανεί εξ αρχής περίεργη η συμπεριφορά του φροντιστή, για να ενημερώσει αρχικά τη μητέρα του και αυτή στη συνέχεια εμένα και για να ακολουθήσει η καταγγελία στον σύλλογο και στις Αρχές».

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο πατέρας του παιδιού διαπίστωσε με φρίκη και αυξημένη οργή όπως ο ίδιος αναφέρει, ότι υπήρχαν και άλλες καταγγελίες, με τα μέλη του συλλόγου να έχουν κινηθεί ήδη απέναντι στον φροντιστή, αφού φυσικά δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια! «Μου είπαν μάλιστα οι εκπρόσωποι του συλλόγου ότι είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασία με ενημέρωση της Αστυνομίας, και από την πλευρά τους με στήριξαν και με παρότρυναν να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες και ανάλογες κινήσεις, όπως και κάναμε» σημείωσε.

Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, θετικό είναι το γεγονός ότι ο ανήλικος ήταν υποψιασμένος και ενημέρωσε άμεσα τους γονείς του για τα τεκταινόμενα. Ωστόσο όπως αναφέρει ο πατέρας του, το παιδί δεν αναφέρθηκε σε κάποια άλλη περίεργη συμπεριφορά εντός των αποδυτηρίων, όμως από την άλλη ο ίδιος ο γονέας κάνει λόγο και για άλλες καταγγελίες που έρχονται σε βάρος του πρώην εργαζόμενου στον σύλλογο από πλευράς και άλλων παιδιών και γονέων. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά και γονείς που καταγγέλλουν διάφορα παρόμοια πράγματα από την πλευρά του συγκεκριμένου ατόμου» αναφέρει ο καταγγέλλων γονέας, με την υπόθεση φυσικά να έχει συνέχεια, αφού ήδη οι Αρχές έχουν κατασχέσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό του υπόπτου, ενώ αναμένεται να ερευνήσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) με την ανάλογη εισαγγελική παραγγελία και τους λογαριασμούς και τα προφίλ του στα social media για να δουν την έκταση της δράσης του και των προσεγγίσεων σε ανήλικους αθλητές.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και αν η συμπεριφορά του μέχρι πρότινος φροντιστή του αθλητικού σωματείου ήταν τουλάχιστον περίεργη και εντός αποδυτηρίων, και αν έχει καταγράψει ο ίδιος κάτι ως οπτικοακουστικό υλικό που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του.

magnesianews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα