Στα όρια τους οι εντατικές - 13 κενά κρεβάτια στην Αττική

13 κρεβάτια έχουν απομείνει κενά στην Αττική που πιέζεται πλέον σε αφόρητο βαθμό από την πανδημία. Όπως θα δούμε στο ρεπορτάζ οι αρχές εκτιμούν, ότι το 70% έως 80% του πληθυσμού θα έχει αναπτύξει ανοσία μέχρι τον Αύγουστο χάρη στους εμβολιασμούς. Πάντως προέκυψε ζήτημα με το εμβόλιο της Astra Zeneca, αρκετές χώρες ανέστειλαν την χρήση του μετά από περιστατικά θρομβώσεων.
Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από την πανδημία κορωνοϊού. Οι ημερήσιες εισαγωγές ξεπερνούν τις 400 και τους 500 οι διασωληνωμένοι.

Ο διπλασιασμός των εισαγωγών την τελευταία εβδομάδα, ξύπνησε μνήμες Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ covid ξεπέρασε το 60%. Στην Αττική, αντίστοιχα, τα διαθέσιμα κρεβάτια σήμερα το μεσημέρι ήταν μόλις 13.

Η εφημερία που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί βρήκε το Αττικό νοσοκομείο με 79 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Οι 2 από αυτούς οδηγήθηκαν απευθείας στην εντατική.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά τα μεμονωμενα περιστατικά θρόμβωσης σε άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, συνεδρίασε και ανακοινωσε :

«Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται αιτιολογικά με τον εμβολιασμό.»

Έτσι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά. Όπως εκτιμάται, 1,3 εκατομμύρια πολίτες στη χωρα μας έχουν ήδη αναπτύξει ανοσία.

Οι αρχές εκτιμούν, ότι το 70% έως 80% του πληθυσμού θα έχει αναπτύξει ανοσία μέχρι τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα