Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Κρότου λάμψης και χημικά από αστυνομικούς

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Κρότου λάμψης και χημικά από αστυνομικούς

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν κάτοικοι της Νέας Σμύρνης για τις σκηνές αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής.  

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της πόλης. Τα επεισόδια είναι σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 
 

 Περίπου στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ άρχισαν τους ελέγχους στο άλσος της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν. Όταν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, ξεκίνησε ένταση που κατέληξε στο ξυλοδαρμό πολιτών, ενώ ακολούθησαν και προσαγωγές.

Μετά από αυτό το περιστατικό αστυνομικής βίας, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης για να διαμαρτυρηθεί. Η αυθόρμητη συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα.

Δείτε τις εικόνες και βίντεο από την πορεία διαμαρτυρίας

 

Πολίτες καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση αστυνομικών - Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Νεότερα στοιχεία προέκυψαν σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα πολίτες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο και πως σε καμία περίπτωση δεν τους επιτέθηκαν εκείνοι, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο οικογένειες από τη Νέα Σμύρνη βγήκαν για βόλτα στην πλατεία, έχοντας στείλει τα απαραίτητα sms. Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ζήτησαν από τα δύο ζευγάρια, που ήταν με τα 8χρονα κορίτσια τους, να αποχωρήσουν γιατί υπήρχε συνωστισμός. Οι γονείς απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, καθώς κάθονταν σε διαφορετικά παγκάκια. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τις ταυτότητές τους και έλεγξαν τα sms που είχαν στείλει. Στη συνέχεια άρχισαν να επιβάλουν πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν 10-15 άτομα που βρίσκονταν σε άλλο σημείο της Πλατείας και ρώτησαν τους αστυνομικούς γιατί τους “γράφετε;”. Σε εκείνο το σημείο σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι πολίτες ένας αστυνομικός άρχισε να χτυπά απρόκλητα έναν νεαρό στο κεφάλι με το γκλοπ.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν για το περιστατικό ότι πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ένας τραυματίστηκε στο χέρι και πως έγιναν περισσότερες από επτά προσαγωγές.

 Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σκηνές ακραίας βίας. 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει: «Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.  
Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα». 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα