Δαμάσι Τυρνάβου: Η τραγική ειρωνεία για το σχολείο που γκρέμισε ο σεισμός

Δαμάσι Τυρνάβου: Η τραγική ειρωνεία για το σχολείο που γκρέμισε ο σεισμός

Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, το σχολείο στο Δαμάσι κέρδιζε στον μαθητικό διαγωνισμό αφίσας και λογότυπου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με θέμα «200 Χρόνια παρελθόν πόρος για το μέλλον», το 1ο Βραβείο στην κατηγορία του Λογότυπου.

Σύμφωνα με το larissanet, στον μαθητικό διαγωνισμό το σχολείο στο Δαμάσι έκοψε 1ο το νήμα ανάμεσα σε 400 και πλέον έργα απ’ όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της ΠΔΕ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με σκίτσο των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης.

«Ήταν όλα όμορφα εκείνη την ημέρα. Ήμασταν χαρούμενοι γιατί μια μέρα νωρίτερα το σχολείο μας είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε διαγωνισμό λογοτύπου και αφίσας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Με το έργο των μαθητών της ΣΤ’ τάξης, το σχολείο μας πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας και το λογότυπο και η αφίσα θα είναι η επίσημη αφίσα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια τεράστια επιτυχία για ένα μικρό σχολείο σε ένα χωριό του νομού Λάρισας. Και ήμασταν πολύ χαρούμενοι», είπε ο διευθυντής κ. Λέτσιος μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

Μια ημέρα αργότερα, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, το σχολείο έπεσε από το σεισμό και τα παιδιά σώθηκαν σαν από θαύμα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα