Κορονοϊός: Συναγερμός για τις δύο μεταλλάξεις που αντέχουν στα εμβόλια – Δύο τέτοια κρούσματα στην Αττική

Κορονοϊός: Συναγερμός για τις δύο μεταλλάξεις που αντέχουν στα εμβόλια – Δύο τέτοια κρούσματα στην Αττική

Ανησυχία επικρατεί στη χώρα μας από την εμφάνιση δύο νέων στελεχών του κορονοϊού, που εντοπίστηκαν από το ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Δύο κρούσματα με αυτές τις μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί στην Αττική.
 
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, αυτά τα δύο νέα στελέχη περιλαμβάνουν μετάλλαξη που εντοπίζεται σε κρούσματα του ιού από την Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και καθίσταται πιο ανθεκτική στα εμβόλια που μέχρι τώρα έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

  “Φυσικά είναι απειλή οι μεταλλάξεις. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι είναι επιθετικές αλλά μέχρι προχθές ήταν όλες ελεγχόμενες, εκτός από αυτή την τελευταία…” είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Alpha.

Τρομάζουν οι αριθμοί των κρουσμάτων
Την ίδια ώρα, τα κρούσματα δε λένε να πέσουν σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αττική, που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με τους περισσότερους θετικούς.

 Σήμερα Σάββατο, καταγράφηκαν 2.301 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, από τα οποία, τα 1.153 είναι στην Αττική.  
Ψηλά στους “πίνακες” των νέων μολύνσεων είναι η Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα είχε 247 νέα κρούσματα ενώ στο “κόκκινο” παραμένει η Αχαΐα με 106 νέους “θετικούς”.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα