Παίδων Αγία Σοφία: Σοκ από τις καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων από τραυματιοφορέα

Παίδων Αγία Σοφία: Σοκ από τις καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων από τραυματιοφορέα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η χθεσινή αποκάλυψη ότι τραυματιοφορέας φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ένα 6χρονο και 8χρονο κοριτσάκι μέσα στο χειρουργείο του νοσοκομείου Παίδων, Αγία Σοφία.

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του, δεν μπορούν να πιστέψουν πως αυτές οι φρικαλέες πράξεις μπορεί να έγιναν μέσα στο νοσοκομείο από έναν άντρα που υπηρετούσε εκεί για 3 δεκαετίες.

«Είναι παντρεμένος, έχει οικογένεια, έχει ένα παιδί. Είναι γύρω στα 58 κοντά στη σύνταξη. Είχε 33 χρόνια προϋπηρεσία. Στο παρελθόν δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάτι αντίστοιχο τέτοιας ενέργειας. Τώρα αυτό που ακούμε πέφτουμε από τα σύννεφα», λέει ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων.

Στις 29 Ιανουαρίου, μια ειδικευόμενη γιατρός και η επιμελήτριά της είδαν τον 50χρονο τραυματιοφορέα, που τα αρνείται όλα, να αγγίζει 6χρονο κορίτσι στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ αυτό βρίσκονταν σε αναισθησία.

Ακόμη πιο σοκαριστική ήταν η δεύτερη φορά που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον φερόμενο ως δράστη, με θύμα αυτήν τη φορά ένα 8χρονο κοριτσάκι λίγο πριν διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, το ένα από τα γάντια που φορούσε ο τραυματιοφορέας είχε ίχνη αίματος.

Γιατί βρισκόταν μέσα στο χειρουργείο;
Ερωτήματα γεννιούνται πάντως και για το πώς ένας τραυματιοφορέας βρισκόταν μέσα στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης.

«Ο μεταφορέας ασθενών είναι να μεταφέρει τους ασθενείς προς το χειρουργείο και από το χειρουργείο προς τις κλινικές. Τι δουλειά έχει τραυματιοφορέας μέσα στον χώρο που είναι αλλότρια καθήκοντα, που απαγορεύεται να μπει γιατί είναι μόνο γιατροί και νοσηλευτές εξειδικευμένοι γιατί είναι νοσηλευτικές πράξεις αυτές», λέει ο Γιάννης Πλαγιαννάκος.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος τραυματιοφορέων, ο 50χρονος άντρας είχε βρεθεί στο χειρουργείο περισσότερες από τις δύο καταγγελλόμενες φορές.

«Ο συγκεκριμένος απ’ ότι ξέρω ήταν χρόνια μέσα εκεί στο αναισθησιολογικό τμήμα, που γινόταν συνέχεια αυτό το πράγμα. Κακώς ήταν μέσα εκεί. Κι έχει ευθύνη και η διεύθυνση κι η διοίκηση».

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, σημείωσε ότι το γεγονός που καταγγέλλεται είναι καταδικαστέο, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη.

«Εφόσον έγινε αυτό έγινε τέλη Γενάρη, γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου, εφόσον η καταγγελία είχε γραφεί, δεν εφάρμοσε τον νόμο; Να διατάξει εισαγγελική έρευνα να αποδείξει ότι έγινε αυτή η χειρονομία από τον τραυματιοφορέα και αυτομάτως να συνεχίζει η δικαστική διαδικασία. Αυτό δεν έγινε», τονίζει ο κ. Πλαγιαννάκος, αφήνοντας αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Πώς η διοίκηση άφησε ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός και δεν πήρε θέση από την πρώτη στιγμή;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των τραυματιοφορέων, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα στο άκουσμα των καταγγελιών.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανηλίκων ενώ, παράλληλα, θα ερευνηθεί αν τίθεται θέμα ευθυνών της διοίκησης του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα