Αττική: Αυτό είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ

Αττική: Αυτό είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ

Η  πίεση στο ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο έχει πλέον μπει στο βαθύ κόκκινο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, που είχε εκπονηθεί ως ακραίο σενάριο, πέρυσι τέτοια εποχή στο υπουργείο Υγείας. Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε εν μέρει στη μεγάλη πίεση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα, τον Νοέμβριο, και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη στην Αττική τώρα», όπως είπε ο κ. Κικίλιας ,υπουργός Υγείας

Αυτή τη στιγμή, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 431 ασθενείς με κορονοϊό και σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται στην Αττική 1.528 πολίτες. Το σύστημα υγείας ξεπερνά τα όριά του και στην πραγματικότητα πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες, τόνισε ο υπουργός Υγείας. Σε αυτές τις 19 ημέρες απαιτήθηκε να προστεθούν 449 απλές κλίνες Covid (φτάνοντας τις 2.122) και 90 κλίνες ΜΕΘ Covid (φτάνοντας τις 319). Δηλαδή, η δυναμικότητα αυξήθηκε κατά 40%.  
Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ Covid στην Αττική από 168 σε 229, ανέφερε. Προστέθηκαν επτά ΜΕΘ Covid στο Ιπποκράτειο, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες προστίθενται 29 ακόμη ΜΕΘ Covid στο λεκανοπέδιο: 12 στον «ευαγγελισμό», 12 στο «τζάνειο», επτά στο «ασκληπιείο».

Άρα στην Αττική, οι ΜΕΘ ΜΕΘ Covid αυξήθηκαν από 168 τον Νοέμβριο σε 348 τον Μάρτιο, αύξηση 107%.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί και στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

 
«Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής
 «Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο.

Επίσης:

29 στον Ευαγγελισμό

10 στο Τζάνειο

7 στο Ασκληπιείο της Βούλας

Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτηκό νοσοκομείο non Covid περιστατικών, σημείωσε, ενώ αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα