Σεισμός: Ανάστατοι στο Μεσοχώρι Ποταμιάς, έπεσαν σπίτια- Τι λέει ο δήμαρχος Ελασσόνας

Σεισμός: Ανάστατοι στο Μεσοχώρι Ποταμιάς, έπεσαν σπίτια- Τι λέει ο δήμαρχος Ελασσόνας

Στο επίκεντρο του σεισμού βρέθηκε το χωριό Μεσοχώρι Ποταμιάς, με αποτέλεσμα την κατάρρευση πολλών σπιτιών της περιοχής. Ανάστατοι οι κάτοικοι, βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των διαρκών μετασεισμών.  
Την ανάγκη οι κάτοικοι να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των αρχών επεσήμανε μιλώντας στο real.gr ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας.
«Το χωριό που επλήγη περισσότερο από το δήμο Ελασσόνας, είναι το Μεσοχώρι της περιοχής Ποταμιάς, στο οποίο υπάρχουν μεγάλες ζημιές που αφορούν κυρίως παλαιά κτίσματα και παλιές οικίες που έχουν καταρρεύσει και οι άνθρωποι αυτοί έχουνε μείνει χωρίς σπίτι. Όλοι οι κάτοικοι του δήμου μας είναι ανάστατοι, ειδικά στις περιοχές αυτές που επλήγησαν περισσότερο και βρίσκονται όλοι στους δρόμους. Η κεντρική οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους και να μην είναι κοντά σε κτίσματα γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι έντονη και πρέπει να παραμείνουν όλοι έξω, να συγκεντρωθούν στα κεντρικά σημεία του κάθε χωριού και εκεί να λάβουν τις οδηγίες τόσο από τα κλιμάκια της πυροσβεστικής όσο και του δήμου αλλά και της περιφέρειας του Υπουργείου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα