Κορονοϊός: Πάνω από 2.500 τα κρούσματα σήμερα - Διαφωνία λοιμωξιολόγων και αλλαγές στα sms

Αυξημένα τα νούμερα με τα κρούσματα κορονοιού αναμένονται και σήμερα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω για πάνω από  2.500.

Από χθες έχει σημάνει συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων και τις μεταλλάξεις με τους λοιμωξιολόγους που  συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Συνεδριάζει η επιτροπή για την εισήγηση νέων μέτρων . Ωστόσο υπάρχει διαφωνία στους λοιμωξιολόγους αν θα επιβληθεί καθολικό lockdown ή αν θα επιβληθούν αυστηρά στοχευμένα μέτρα σε βαθιά κόκκινες περιοχές.

Προβληματισμό προκαλεί η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο ταυτοποιήθηκαν άλλα 18 κρουσμάτα με το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης – συνολικά 45 στη χώρα- στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, και του Δήμου Ευόσμου- Κορδελιού.

Η σημερινή ενημέρωση στις 6 από τον  υφυπουργό Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα έχει και ανακοινώσεις για νέα μέτρα ή αλλαγή για κάποιους περιορισμούς  για το lockdown 

Μαζί του θα είναι και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που θα ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την κατάσταση στο σύστημα Υγείας .

Το πιθανότερο, είναι τα νέα μέτρα να τεθούν σε ισχύει από αύριο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι για συγκεκριμένους κωδικούς θα περιοριστεί η χρήση τους με τους εξής τρόπους:

Όσον αφορά στον κωδικό 2 που χρησιμοποιούμε για ψώνια με sms στο 13033 υπάρχει η σκέψη να μπει χιλιομετρικός περιορισμός. 

Όσον αφορά στον κωδικό 4 υπάρχει το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. 

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 6 που είναι για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικιδίου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και όχι με την χρήση αυτοκινήτου. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα