Αθηνά Λινού: Μπορούν να ανοίξουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, αλλά υπό όρους

Αθηνά Λινού: Μπορούν να ανοίξουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, αλλά υπό όρους

Είναι λάθος οι άνθρωποι να είναι μέσα με τον ωραίο καιρό και προτείνει εκ νέου διεύρυνση ωραρίου που οι άνθρωποι θα μπορούν να είναι εκτός σπιτιού αλλά και να επισκέπτονται χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, υποστηρίζει πως με τον εγκλεισμό υπάρχει συσσώρευση ενδοοικογενειακή, τονίζοντας ότι μπορούν να ανοίξουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, αλλά υπό όρους.

Πιο αναλυτικά, εξήγησε πως θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να κάθονται έξω με θερμαντικά σώματα, να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, να δοθεί από τους δήμους περισσότερος χώρος στα πεζοδρόμια για να είναι εφικτή η αραίωση των τραπεζιών.

«Με την πίεση να είμαστε συνεχώς μέσα αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και χρόνιων νοσημάτων» υπογραμμίζοντας.

Η κ. Λινού επανέλαβε την πάγια θέση της για τα μέσα μεταφοράς, λέγοντας πως είναι σημαντικό ακόμη να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, αλλά «κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής έχει καταστεί δύσκολο, διότι οι ευθύνες είναι διάσπαρτες».

Είπε επίσης για μια ακόμα φορά ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια με το να μισθωθούν περισσότερα λεωφορεία, ενώ θα μπορούσαν να δίνονται κουπόνια για τα ταξί για να μειωθεί ο συνωστισμός στις μετακινήσεις των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα