Σεισμός στην Ελασσόνα: Ηταν σοκ, Σα να ήθελε η ίδια η γη να μας ξεριζώσει από τα πόδια μας

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ηταν σοκ, Σα να ήθελε η ίδια η γη να μας ξεριζώσει από τα πόδια μας

Ήταν ένας πολύ ισχυρός σεισμός. Δεν έχω ξαναδεί στα 53 μου χρόνια τέτοιο πράγμα. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες Προσωπικά το βίωσα μέσα στο χειρουργείο. Για λίγα δευτερόλεπτα αισθανθήκαμε ότι χάνουμε τον έλεγχο. Το προσωπικό επέδειξε απόλυτη ψυχραιμία. Ευτυχώς, πήγαν όλα πάρα πολύ καλά. Το ξεπεράσαμε ανώδυνα. Δεν το κρύβω, ήταν ένα σοκ. Οι επόμενες μου σκέψεις ήταν τι γίνεται στο σπίτι και στο σχολείο των παιδιών

Ο Δημήτρης Ζαχαρούλης, καθηγητής χειρουργικής, ο οποίος βίωσε τον σεισμό εν μέσω χειρουργείου, περιγράφει στο real.gr την τρομακτική αυτή εμπειρία του.

Ο Σεισμός 6 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα, ήταν ισχυρός και προκάλεσε σοκ,αναστατώνοντας τους κατοίκους πολλών περιοχών, οι οποίοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους και βρίσκονται στους δρόμους υπό τον φόβο μετασεισμικής δραστηριότητας.

Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν επίσης εκκενωθεί και οι αρμόδιες αρχές καλούν τον κόσμο να παραμείνει στην ύπαιθρο. 

Η Ράνια Σουλτούκη, κάτοικος Λαρίσης, μίλησε στο real.gr για το πώς έζησε η ίδια τον σεισμό.

«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Πολύ φρικτό. Σα να ήθελε η ίδια η γη να μας ξεριζώσει από τα πόδια μας. Είχε μεγάλη διάρκεια, έπεσαν πράγματα. Σε έξαλλη κατάσταση οι κάτοικοι. Είμαστε πανικόβλητοι, ο ένας πάνω στον άλλον και μάλιστα σε μια εποχή κορωνοϊού. Δεν μπορώ να το περιγράψω το αίσθημα του πανικού και του φόβου, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Έβγαζε η γη από τα έγκατα της ένα χέρι και σε ταρακουνούσε. Είμαστε συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να το περιγράψουμε. Ελπίζουμε να μην είχε θύματα, να μην έχουν πειραχτεί ζωές. Αναμένουμε ένα lockdown, που θα μείνουμε, σε ποιες πολυκατοικίες;»

Σεισμός 6 Ρίχτερ: Κατάρρευσαν σπίτια, σοβαρές ζημιές σε χωριά μεταξύ Τυρνάβου και Ελασσόνας

Σεισμός στη Θεσσαλία: Βίντεο από τη στιγμή που χτυπούν τα 6 Ρίχτερ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα