Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για την εισήγηση νέων μέτρων - Διαφωνία λοιμωξιολόγων

Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για την εισήγηση νέων μέτρων - Διαφωνία  λοιμωξιολόγων

Συνεδριάζει η επιτροπή για την εισήγηση νέων μέτρων . Σε λίγη ώρα θα δώσει την εισήγησή της στην κυβέρνηση σχετικά με το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση.

Πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία υπάρχουν μέλη της επιτροπής που εισηγούνται  σκληρά μέτρα και καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, για να ανακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης όπως έγινε τον περασμένο Μάρτιο  ενώ κάποιοι άλλοι που είναι και πιο κοντά στην κυβερνητική γραμμή ζητούν «πιο έξυπνα και στοχευμένα μέτρα». Βέβαια, η τελική απόφαση θα είναι της κυβέρνησης.
 
Ο συναγερμός έχει σημάνει καθώς η διασπορά είναι πλέον γενικευμένη σε όλη την Ελλάδα” εκτός από το λεκανοπέδιο, σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, είναι στο «κόκκινο».  Μάλιστα, μέσα στο τελευταίο 24ωρο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εκτινάχθηκαν ,χθές καταγράφηκαν 426 νέες εισαγωγές, αριθμός ρεκόρ από την αρχή του έτους. Από αυτές οι 270 έγιναν στην Αττική, η οποία μάλιστα κατέγραψε  αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων  -πάνω από 1.000- και απ ότι φαίνεται από τα στοιχεία το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά.

 Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο ταυτοποιήθηκαν άλλα 18 κρουσμάτα με το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης – συνολικά 45 στη χώρα- στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, και του Δήμου Ευόσμου- Κορδελιού. 

ΕΣΥ

Τώρα το απόγευμα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσει το σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο όπου η κατάσταση είναι οριακή. Αυτή την ώρα μεγάλα νοσοκομεία εφημερεύουν με ελάχιστες ή και καθόλου κλίνες και ΜΕΘ Covid-19. Ετσι λοιπόν εκτός από τη διακοπή των διακομιδών προς τα νοσοκομεία της Αττικής από όμορες περιοχές, αναδιατάχθηκαν και τα νοσοκομεία ώστε να αντέξουν το κύμα των ασθενών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ,το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non covid-19 ασθενών εντός του ΕΣΥ .Επιπλέον για να εξασφαλιστούν περισσότερες κλίνες για την επιδημία μετατρέπονται δύο μεγάλα νοσοκομεία το Σισμανόγλειο και το Τζάνειο σε νοσοκομεία για την αποκλειστική νοσηλεία περιστατικών covid-19. Ενώ παράλληλα στη μάχη μπαίνουν και οι  ιδιωτικές κλινικές της Αττικής θα δέχονται παθολογικά περιστατικά από το ΕΣΥ εφόσον βεβαίως υπάρχει η σχετική γνωμάτευση από το δημόσιο νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν σκέψεις να εφαρμοστεί το μοντέλο της συν-εφημέρευσης ιδιωτικού με δημόσιου νοσοκομείου, όπως είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα