Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού: Ο διαμεσολαβητής με έστειλε στο δωμάτιο του σκηνοθέτη

Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού: Ο διαμεσολαβητής με έστειλε στο δωμάτιο του σκηνοθέτη

Ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού, ο οποίος συμμετείχε στη σειρά «Τατουάζ», μίλησε για πρώτη φορά δημόσια στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους για τα όσα υπέστη από τον γνωστό σκηνοθέτη. 

«Για αρκετά χρόνια προσπαθείς να το θάψεις και να το ξεχάσεις, αλλά για εμένα έγινε το κλικ όταν είδα τη Ζέτα Δούκα με τη δική της μαρτυρία. Από εκείνη τη μέρα και μετά, έρχονταν συνέχεια μνήμες. Έχασα τον ύπνο μου. Είπα στον εαυτό μου ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω και εγώ γιατί δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίζουν το έργο τους με τον ίδιο τρόπο. Τα άτομα που στοχεύουν είναι νέα καθώς έχουν όνειρα και είναι πιο ευάλωτα. Εγώ το πέρασα, είχα τις επιπτώσεις που είχα, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν άλλον από εδώ και πέρα να του συμβεί το ίδιο» ανέφερε, αρχικά, ο ηθοποιός. 

Παράλληλα, ο Ανδρέας Φυλακτού υπογράμμισε ότι τη συγκεκριμένη καταγγελία την έκανε και στο Ειδικό Κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας της Κύπρου. «Υπάρχουν κάποια πράγματα που φωτογραφίζουν ένα μοτίβο δράσης. Έτυχε σε εμένα περιστατικό, το οποίο καλέστηκα για ακρόαση στον προσωπικό χώρο του σκηνοθέτη. Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες, τις όποιες πρέπει να διεκπεραιώσεις, όντας γυμνός. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το γεγονός με συναδέλφους, υπήρξε ιστορία που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο.

Επίσης, ο ίδιος διαμεσολαβητής, που έστειλε τον συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται, είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει και εμένα σε άτομο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα ονόματα που ακούστηκαν στην Ελλάδα. Απλά εγώ αρνήθηκα. Το θέμα, όμως, είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα, εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη και σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο. Ακολούθησε η υποτίμηση, η λασπολογία και έκλεισαν πόρτες» πρόσθεσε ο ίδιος. 

«Όταν αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει, υπάρχει μία θέληση να θες να μιλήσεις, αλλά όταν αρχίζεις να μιλάς, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει συγκάλυψη από πιο πάνω του συγκεκριμένου ανθρώπου. Τότε σε ποιον ν' απευθυνθείς; Ήθελα να μιλήσω, αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πώς απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, πού να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι;» κατέληξε. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα