Μαλεσίνα: Γάμος, γλέντια και ανοιχτές καφετέριες έφεραν lockdown

Μαλεσίνα: Γάμος, γλέντια και ανοιχτές καφετέριες έφεραν lockdown

Σε σκληρό lockdown μπήκε η Μαλεσίνα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως ένας γάμος που έγινε με καλεσμένους αλλά και καφετέριες που λειτουργούσαν, οδήγησαν στην έκρηξη κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 καλεσμένοι παρευρέθηκαν στον γάμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια έκρηξη κρουσμάτων στον δήμο Λοκρών.

Το ζευγάρι, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, αποφάσισε να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο στο χωριό του και μάλιστα παρουσία καλεσμένων.

Όπως ωστόσο λέει συγγενής του ζευγαριού που βρέθηκε στον γάμο, οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 50 ενώ δεν πραγματοποιήθηκε και κανένα γλέντι, με τους κατοίκους όμως της περιοχής και τον ιερέα που τέλεσε το μυστήριο, να έχουν αντίθετη άποψη.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θανάσης Ζεκεντές, δήμαρχος Λοκρών, σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή είναι ραγδαία.

«Σε μια βδομάδα σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν», λέει ο δήμαρχος και αποδίδει την αύξηση αυτήν στην «κόπωση του πληθυσμού από τα μέτρα και στην επανάπαυση και στην κακή νοοτροπία».

Σύμφωνα με τον κ. Ζεκεντέ, ο γάμος είναι ένα περιστατικό που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων, αφού στην περιοχή έχουν βρεθεί καφετέριες οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, με τον κόσμο να μαζεύεται και να απολαμβάνει κανονικά τον καφέ του παρά την απαγόρευση.

Η ατομική ευθύνη είναι το ζητούμενο», κατέληξε ο δήμαρχος.

Αρνητική πρωτιά στην Πάτρα
Η Πάτρα πονοκεφαλιάζει τους ειδικούς, αφού στην Αχαΐα η πόλη διατηρεί σταθερά την πρωτιά στα θετικά κρούσματα. Χτες, 31 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Πάτρα, ενώ συνολικά στην Αχαΐα καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο συνολικά 2.212 κρούσματα, αριθμός τριπλάσιος από τα 757 κρούσματα που είχε τον Νοέμβριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 2.212 κρούσματα στο σύνολο, πάνω από 1.200 αφορούσαν τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδήγησε στην απόφαση να αναβληθούν όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Πατρών.

Πιέζονται τα νοσοκομεία της Κρήτης
Στην Κρήτη οι μεταλλάξεις σαρώνουν. Μία γυναίκα 86 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλευόταν, ενώ μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν ο σύζυγος και ο γιος της, που επίσης έχουν νοσήσει.

Μέσα σε 6 ημέρες, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νοσοκομεία του Ηρακλείου από επιπλοκές του κορωνοϊού. Η αρχή έγινε στις 23 Φεβρουαρίου με έναν 85χρονο άνδρα, στις 26 Φεβρουαρίου δύο άνθρωποι «έφυγαν» με διαφορά λίγων μόλις λεπτών. Στις 27 Φεβρουαρίου μία 76χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο και στις 28 Φεβρουαρίου ένας 42χρονος εικονολήπτης.

Κορωνοπάρτι & κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
Στην Θεσσαλονίκη, ο κορωνοϊός επιμένει όπως και οι αρνητές του που έκαναν πορεία ενώ σε μία περίπτωση η αστυνομία διέλυσε κορωνοπάρτι στην Καλαμαριά. Στην 24χρονη και την εξαμελή παρέα της επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη λένε πως έχουν κουραστεί από τα μέτρα. Η πόλη όμως στενάζει με 136 κρούσματα μόνο την Κυριακή.

Στους γεμάτους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η αστυνομία έκανε αυστηρούς ελέγχους και τα πρόστιμα έπεφταν «βροχή».

Στην Ναύπακτο αναβλήθηκαν οι σημερινοί και αυριανοί εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν οι δόσεις.

Ήταν προγραμματισμένα περί τα 120 ραντεβού. Επισήμως διευκρινιστικέ πως τα εμβόλια δεν έχουν πεταχτεί και αναμένουν απάντηση της εταιρίας για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα