Ανατροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας φαντάρου στον Έβρο

Ανατροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας φαντάρου στον Έβρο

Ήταν Αύγουστος του 2015 όταν ο φαντάρος Αλέξανδρος – Αθανάσιος Σαρτζής βρέθηκε νεκρός μέρα μεσημέρι την ώρα της σκοπιάς του στο Βάλτο Ορεστιάδας.

Τότε ο θάνατος του είχε αποδοθεί σε αυτοχειρία, ωστόσο 3 χρονιά μετά η υπόθεση του θανάτου παίρνει άλλη τροπή….

«Δεν είχαμε φανταστεί καν πως απειλείται η ζωή του. Το συμβάν έγινε μέρα – μεσημέρι σε ένα στρατόπεδο με λίγα άτομα. Γιατί δεν ανακρίθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι; Γιατί δεν εξεταστήκανε τα χέρια τους για πυρίτιδα; Γιατί δεν εξεταστήκανε τα όπλα; Τίποτα από αυτά» ανέφερε η μητέρα του θύματος, Μόνικα Σαρτζή.

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ με την στρατιωτική δικαιοσύνη, να ανατρέπει την αρχικό σενάριο της αυτοκτονίας και να χαρακτηρίζει τον θάνατο του 28χρονου σε δολοφονία και να ασκεί ποινική διώξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντώς υπευθύνου στρατιωτικού του στρατού ξηράς.

«Υπάρχουν στοιχεία βέβαια που ποτέ δεν έχουν εξεταστεί. Στοιχεία όπως το ξένο DNA στην τσέπη του παντελονιού, στα πόδια του, πως βρέθηκε αυτό; Το χιτώνιό του που δεν εστάλει ποτέ για εξέταση DNA» πρόσθεσε η κυρία Σαρτζή.

Η μητέρα του 28χρονου για 3 ολόκληρα χρόνια πάλευε για να δικαιωθεί το παιδί της, αφού δεν πίστεψε ποτέ ότι ο γιος της αυτοκτόνησε. Διόρισε ειδικό πραγματογνώμονα με ευρήματα του να δίνουν φως σε ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα.

«Το παιδί έφερνε προθανάτιες κακώσεις. Άραγε έγινε μια πάλη, έγινε μια μάχη, το ξένο DNA που έχει επάνω του, γιατί δεν εξετάστηκε ποτέ, ποιανού είναι. Θα μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση DNA με τους παρευρισκόμενους» συμπλήρωσε η μητέρα του θύματος.

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι παρά την αποδοχή της ανθρωποκτονίας, έγινα παραλήξεις στην αρχική έρευνα και η υπόθεση του Αλέξανδρου μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών. Στόχος τους να ανασυρθεί και να εξεταστούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τα σημαντικά στοιχεία που παραμένουν «θαμμένα».

mega.com


 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα