Αγανακτισμένος δηλώνει ο Κούγιας: Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου

Αγανακτισμένος δηλώνει ο Κούγιας: Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου

Αγανακτισμένος δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha o Aλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

Ο άνθρωπος δεν είναι νομικός ούτε μπορεί να διαβάσει ένα βούλευμα. Όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, και αυτός και εγώ είμαστε αγανακτισμένοι από το περιεχόμενο του βουλεύματος, γιατί συνεχίστηκε και στο στάδιο του Συμβουλίου η ίδια διαδικασία της κονιορτοποίησεως του τεκμηρίου αθωότητας και της αποδοχής καταγγελιών, οι οποίες στη βάσανο ενός ακροατηρίου και από σοβαρούς δικαστές, δεν θα είχαν καμία μα καμία αποτελεσματικότητα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη.

Για παράδειγμα, στο βούλευμα μιλούν οι δικαστές που το έβγαλαν. Μάλιστα, ο πρώτος με εξέπληξε ένας από τους ικανότερους δικαστές. Έχω εκπλαγεί για τι γίνεται, αν γίνεται για να καλυφθεί ο εισαγγελέας που κάνει την προανάκριση και η ανακρίτρια που εξέδωσε αυτό το απαράδεκτο ένταλμα συλλήψεως, το καταλαβαίνω... Αλλά να ξέρετε, ο κατηγορούμενος είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια δίκη. Δεν είναι δυνατόν το βούλευμα να λέει ότι ακόμη και αν πήγαινε στην προανάκριση και έδινε τα στοιχεία, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα ήταν, όταν τα στοιχεία τα δώσαμε 3 ώρες μετά στην κυρία ανακρίτρια;.. Τα στοιχεία που παραθέσαμε δεν κρίθηκαν, αφού τα δώσαμε 3 ώρες μετά το βούλευμα υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

Η ένσταση ακυρότητας αφορά τη διαδικασία και ήταν γιατί του άσκησαν δίωξη χωρίς να τον καλέσουν, όπως λέει η δικονομία, υποχρεωτικά για να πει την άποψή του.

Δεν μπορούσαν να κριθούν τα στοιχεία που δώσαμε... Η διαδικασία της ακυρότητας έπρεπε να κριθεί πριν από την απολογία του κατηγορουμένου που δώσαμε τα στοιχεία, γιατί εάν δεχόταν το Συμβούλιο την ένσταση ακυρότητας, αυτομάτως έμενε ελεύθερος, αυτομάτως έπρεπε να γίνει η διαδικασία από την αρχή. Εξαφανίζεται η ποινική δίωξη.

Κάτι που το λέει καθαρά ο Κώδικας. Με μια περίπτωση επιτρέπει ο κώδικας να μην γίνει αυτή η διαδικασία: όταν κάποιος συλλαμβάνεται επί το πράττεσθαι, δηλαδή επ’ αυτοφώρω.

Μιλάμε για πράξεις του 2010 και του 2015. Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου", σημείωσε ο κ. Κούγιας και υπογράμμισε: "Αυτό που λέει το βούλευμα, δηλαδή ότι απεδείχθη ότι σε 30 χρόνια πλησίαζε ανηλίκους, δεν μπορεί να λεχθεί. Γιατί ο κ. Λιγνάδης μέχρι τη στιγμή που παρεμβαίνει το βούλευμα δεν έχει κληθεί. Ο κ. Λιγνάδης αυτά που είπε τα είπε τρεις ώρες μετά το βούλευμα. Εξετάζεται πρώτα η ένσταση ακυρότητας και εφόσον δεν γίνει δεκτή ξεκινά η απολογία. Στην απολογία που κράτησε πέντε ώρες, δώσαμε τα στοιχεία